KCMirror.png

Lewis Powell

Lewis Powell.jpg

Deze foto zag ik eind augustus voor de eerste keer op de website van Wired. Fascinerend, intrigerend, Vooral ik er na even doorlezen achter kwam dat die jongen zo heel iets anders is dan ik in eerste instantie dacht.

Op de uitsnede in kleur zou het een jongen kunnen zijn die klaar staat voor een catwalk in Parijs of New York, in 2016. Mooie kop met klassieke lijnen, scherp kapsel, ragtag look shirt.

Permalink Lees verder: "Lewis Powell" (292 words)

Posted October 16, 2016 07:59 PM, by Léon Krijnen't Skônste Plekske

Schijndel-2016.jpg

Dit afscheidscadeau moest nog verzilverd worden: de ezelwandeling met overnachting - en barbecue en vuurkorf - op ezelstal en minicamping 't Skônste Plekske in Schijndel.

Permalink Lees verder: "'t Skônste Plekske" (202 words)

Posted September 16, 2016 01:44 PM, by Léon KrijnenScholierenstaking?

scholierenstaking-1.jpg

Met oprecht respect voor het megamegakarwei wat ze op het stadsarchief verrichten met het taggen van de tigtienmiljoen foto's van de Bredase geschiedenis: er gaat wel eens iets fout.

Zoals bij deze twee, die als onderschrift meegekregen hebben: 'Scholierenstaking op de Rijksscholengemeenschap (Rijks-HBS)' Foto: Johan van Gurp, 9 mei 1984.

Permalink Lees verder: "Scholierenstaking?" (124 words)

Posted August 31, 2016 10:37 PM, by Léon KrijnenIk ga Via Breda, maar waarom woont hier niemand?

CSM.jpg

In alle rust een rondje over het voormalige CSM terrein gelopen, nadat Alfred Arbouw daar het kunstwerk 'Ik ga Via Breda' van Nina Lenting had onthuld.

Hoeveel honderdduizenden tonnen aan beton en staal zou daar nog in de grond zitten? Genoeg - en ook massief genoeg - om een kleine stad op te bouwen, maar het zal toch de bedoeling zijn dat het er ooit uit gehaald wordt.

Permalink Lees verder: "Ik ga Via Breda, maar waarom woont hier niemand?" (277 words)

Posted August 31, 2016 05:34 PM, by Léon KrijnenKeverstraatje

Keverstraatje.jpg

Ze wonen maar twee huizen van elkaar, maar ze staan vrijwel nooit naast elkaar, de blauwe en de beige. Vandaag toevallig wel, in de zomerzon, even een Keverstraatje. De andere klassiekers zijn Fransozen en Françaises, gespot tijdens een weekje fietsen in het prachtige Touraine, door de dalen en over de heuvels tussen de Loire, de Cher, de Indre en de Vienne.

Permalink Lees verder: "Keverstraatje" (70 words)

Posted August 31, 2016 12:20 PM, by Léon KrijnenHugo Brouwer

hugo-brouwer.jpg

Een week of twee geleden was ik er al eens heen gereden, nadat ik gehoord had dat het in volle glorie op de 'cour' van het Graaf Engelbrecht College in de Haagse Beemden was herboren. Maar toen was de poort dicht, en kon ik er niet goed bij met de camera.

Vandaag stond de zon goed, de poort was open, en het staat er prachtig bij: het behouden reliëf van Hugo Brouwer.

Permalink Lees verder: "Hugo Brouwer" (517 words)

Posted August 30, 2016 07:15 PM, by Léon KrijnenDe Belcrum

vinkstraat.jpg

Onderstaande column heb ik op verzoek voor het nieuwe Belcrum Magazine geschreven.

Mijn vroegste herinneringen aan De Belcrum dateren van eind jaren '50. Gezien de exact 9 maanden tussen de huwelijksdatum van mijn ouders en mijn verjaardag is het aannemelijk dat ik verwekt ben tijdens de huwelijkreis op de fiets naar Limburg.

Permalink Lees verder: "De Belcrum" (409 words)

Posted July 26, 2016 12:22 PM, by Léon KrijnenDe ware winnaars

Wings for Life 2016 - 17 of 46.jpg

Het is de goden verzoeken, maar ik heb nu eenmaal een deadline voor deze column. Op zondagavond is dat een in beton gegoten 21 uur 30. Het zou dus kunnen dat de Amsterdamse binnenstad afgelopen nacht tot en met de A10 op ring zuid na die tijd in vlammen opgegaan is.

Permalink Lees verder: "De ware winnaars" (284 words)

Posted May 9, 2016 12:10 PM, by Léon KrijnenOsprey

osprey.jpg

Na de zeearend heeft nu ook de visarend de Biesbosch ontdekt als favoriete vrijplaats, jachtterrein, consultatiebureau, en speelterrein voor de kinderen. Dat mooie sprookje wordt jubelend in de markt gezet door de visboswachters van Staatsbosbeheer en de verzamelde birdwatchers van Nederland.

Permalink Lees verder: "Osprey" (295 words)

Posted May 2, 2016 08:14 AM, by Léon KrijnenKwallensnot

kwallensnot.jpg

Waterworld speelt zich van begin tot eind af op een eindeloze oceaan die de hele wereld bedekt. Water is in het jaar 2500 alles wat er op aarde overgebleven is.

Permalink Lees verder: "Kwallensnot" (313 words)

Posted April 25, 2016 12:15 PM, by Léon KrijnenDe lijkwade

lijkwade.jpg

Ik was mijn column van zaterdag 11 april, over de lijkwade, tijdens een weekje vakantie vergeten. Tot er vandaag een ontroerend handgeschreven briefje in een enveloppe met een postzegel erop bezorgd werd.

Dat was na jaren overigens de tweede in één week, dus wie weet wordt het nog een trend. Al was die eerste brief dan wel weer een jaar in de brievenbus op het Spinveld blijven liggen. Vanwaar we in september 2014 naar het Trivium in Etten-Leur vertrokken zijn, maar waar nu kennelijk nog steeds post voor BN De Stem bezorgd wordt.

Wat me niet verrast, want ook al hebben we 33 jaar aan het Spinveld gezeten, daar werden in 2014 nog steeds brieven bezorgd die aan Dagblad De Stem, Reigerstraat 16 in Breda gericht waren.

Permalink Lees verder: "De lijkwade" (519 words)

Posted April 21, 2016 09:48 PM, by Léon KrijnenGoogle NIK

Google-NIK.jpg

Het was me ontgaan, terwijl Henk de Hooge het toch op Dutch Cowboys gemeld had, zodat Cees Maas me vanmorgen via Twitter wakker moest maken: Google NIK is gratis geworden.

Tot frustratie van Cees, die er niet zo lang geleden 120 dollar voor betaald heeft. Dat was overigens een goede prijs, want de prijs was tot vorige week 149 dollar. Anyway, bedankt Cees, ik heb hem gedownload en NIK heeft zichzelf als plugin in PhotoShop en Aperture genesteld.

Permalink Lees verder: "Google NIK" (330 words)

Posted April 6, 2016 11:34 AM, by Léon KrijnenTwitterpolitie

twitterpolitie.jpg

Het begint me een beetje te jeuken bij al dat politiegetwitter. Vanwege de groeiende hoeveelheid niet ter zake doende content waarmee ik dagelijks door het digitale hoofdkantoor van politie.nl en alle wijkagenten wordt bestookt.

Permalink Lees verder: "Twitterpolitie" (288 words)

Posted April 4, 2016 09:41 PM, by Léon Krijnen