logo-bns-app.png« A week in Germany | Index | De ijzerwaren zijn vandaag van Jennifer »

March 05, 2004, by Léon Krijnen

Golddiggers   

kobe.jpgSeks, drugs en rock en roll? U bent niet meer van deze tijd. Tegenwoordig gaat het om seks, drugs en sport. Zelf merk ik er helaas niks van dat een beetje sporter kan kiezen met welk fotomodel hij de nakende nacht door gaat brengen. Als ik mijn buik vanuit een spreidstand op het biljart deponeer om de speelbal een stoot te geven, levert dat geen hysterische taferelen op. Onbegrijpelijk, gezien mijn sterke vermoeden van aantrekkelijkheid, maar wellicht moet ik de pose van mijn achterste gezicht eerst perfectioneren voor de spiegel in de badkamer. Welk moyenne er op vooruit gaat, zien we dan wel weer.

Het zal te maken hebben met de lente die in de lucht hangt, want de afgelopen week was het nieuws vergeven van sport in relatie tot seks. Of niet, want ook in Australi, waar een bureaucraat ooit besloot dat de herfst daar op 1 maart begint, in plaats van op de meer voor de hand liggende 21e, staat er al de hele week niks anders op de voorpaginas van alle kranten dan smakelijk verhalen over de gang bang van een rugbyclub. Een dame beweert door het hele team afgewerkt te zijn, hetgeen door enkele spelers bevestigd wordt, maar ze ontkennen dat het tegen haar wil was.

Van de 24 spelers van The Bulldogs hebben er 23 op verzoek van de politie een dna-test ondergaan. De forward die weigert, is devoot moslim en zegt de gewraakte avond vroeg en eenzaam naar bed gegaan te zijn. Een en ander levert mooie verhalen op, waar John Raper zijn buik van vol heeft. Onsterfelijk Down Under, met Sint George twaalf keer kampioen, dus de grappen over de titelkansen van The Bulldogs, met 24 rapers in de gelederen, liggen voor de hand. Met een Engelse voetbalclub was het afgelopen week ook raak; negen spelers werden in Spanje van aanranding van drie uit Duitsland afkomstige vrouwen beschuldigd. Dat zijn drie landen in een zin, dus sta niet raar te kijken als op de eerstvolgende bijeenkomst van anti-globalisten ook spandoeken tegen de uitbuiting van vrouwelijke sportfans in beeld komen. Je vraagt je overigens af waarom Leicester City nog terug mocht komen in La Mancha, nadat de dronken lolbroeken van dezelfde club vorig jaar in hetzelfde Hyatt Hotel s nachts al eens het beest uithingen.

Kennelijk waren er toen geen vrouwen voorhanden, maar geen nood, dan maar de brandblussers leeggespoten. Je moet toch wat om je opspelende hormonen te lozen. Wat dat globalisme betreft; hier hadden we ooit zon geintje met Kluivert en zijn maten, en Boris Becker bezwangerde een mooie meid, die hij een minuut daarvoor de eerste keer ontmoet had, in de bezemkast van een hotel. Keeper Oliver Kahn van Bayern Mnchen is er volgens de roddelpers met een piepjong ding vantussen, terwijl zijn tien jaar oudere vrouw hoogzwanger is, en in Amerika lopen nog verschillende rechtszaken van vrouwvolk tegen sportieve verkrachters.

Basketballer Kobe Bryant is de bekendste, en daar komt het pleidooi van de verdediging overeen met dat van de advocaten van die rugbyers, en van die van Kluivert destijds: die meiden wisten donders goed wie we waren, en ze wilden het zelf.

Als dat waar is, maar dat maakt de rechter uit, gaat het hier dus om golddiggers; via de gulp van een dure broek op zoek naar een financieel veilige toekomst.

Volgens sommige cynici zijn alle vrouwen van alle bekende sporters per definitie in die categorie in te delen. Dat nou is natuurlijk negatief geleuter, het lijkt me eerder dat het de uitzonderingen op alle gelukkige huwelijken en langdurige relaties zijn, die steeds in het nieuws komen. Of ben ik naef en kloppen de verhalen en grappen over spelersvrouwen, die de laatste tijd overal opduiken?

Dan is dat toch ook een beetje hun eigen schuld, dankzij die soap, waarin sommigen, die in beeld komen, apetrots lijken te zijn op hun eigen inhaligheid of domheid. Al werd de laatste veronderstelling met oprechte verontwaardiging ontkend door een spelersvrouwtje dat er woedend op wees dat ze er toch echt ooit serieus over gedacht had om een secretaresseopleiding bij Schoevers te gaan volgen. Hoezo dom? Klopt helemaal niks van!

Link: sportcolumns

Posted: March 5, 2004 08:40 PM (687 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .