logo-bns-app.png« Zucht | Index | Jong helpt Oud internet op »

March 10, 2004, by Léon Krijnen

Cees schreef   

cms.jpgWeet je wat ook een goed program is en ondertussen een serieuze concurrent voor movable type?
Pivot www.pivotlog.net, gemaakt door de Nederlandse schrijver Bob den Otter die wat zocht voor zijn eigen weblog www.mijnkopthee.nl en het zelf maar maakte.

In de loop van de tijd is het programma danig uitgebreid. Voordeel voor mij is dat pivot gebaseerd is op php en MT op perl. En php snap ik beter (nee, laat maar, ik zeg het zelf al: domburger, de naam zegt het al). Ondertussen experimenteer ik ook verder met php-nuke. De ongedwongenheid van het program en de professionaliteit doen met denken aan twee dierbare stukkies software, duizend jaar geleden ook door jou aanbevolen wat je waarschijnlijk allang bent vergeten ouwe man: hotdog en paintshoppro in de prille beginfase. Dat waren zulke goeie programs dat ik tevreden donaties heb gestort. En voor een Zeeuw zoiets doet. Afijn.

I say:

Ha die Cees,

Ik ben heel lang op zoek geweest naar een goede file manager/content management systeem, in combinatie met MySQL, en of dat nu vanuit php of cgi, of voor mijn part vanuit html aangestuurd werd interesseerde me niet zoveel.
Een jaar of wat geleden heb ik phpbb gehacked tot een content management system, maar niet tevreden. Ben bezig geweest met de CGI/MySQL database van Gossammer Thread, en heb daar zelfs nog een licentie voor liggen, als je geinteresseerd bent :-) Heb gekeken naar phpnuke, naar pivot, en naar nog tientallen andere al dan niet kant en klare systemen.

En toen stuurde Pieter Jan Krijnen (geen familie, wel gerelateerd qua fanatiek wereldreiziger) me een mailtje dat hij weer eens weg was en dat-ie zijn reissite dagelijks bijhield vanuit internet-cafe's in Zuid-Amerika, en toen ik daarop keek, maakte ik kennis met MovableType, en was ik meteen verkocht.

Zie: http://www.pjks.nl

Movable Type was precies was ik zocht, dat is het gebleven en dat zal het blijven. Honderd procent tevreden, en geen behoefte meer aan iets anders. Je moet er wel wat voor doen voor je de boel aangetrapt hebt, maar dat is met phpnuke en pivot (en die wiki gevallen) ook, vrees ik.

Ik denk dat het merendeel van MT users bij een van de standaard templates blijft hangen, maar dat is bij die anderen ook het geval.

Overigens: er is een mooie discussie bezig op het web, gestart door een werkelijk ongehoord onbeschoft stuk vreten; Why Your Movable Type Must Die. Geen last van bescheidenheid, noemt zich ook nog James AC Joyce en duikt in Google op de derde plaats op als je Movable Type intikt. Geniet van de discussie, waarbij opgemerkt dat (sommige) door meneer gebruikte (non)argumenten, als je even door zijn onbeschofte gevloek prikt, voor alle blogging systemen gelden, en sommigen zelfs voor internet in het algemeen (nut, lering, vermaak?) en (spam)mail in het bijzonder.

Posted: March 10, 2004 06:15 PM (464 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .