logo-bns-app.png« Big Brother in dienst van de vergeetachtige medemens | Index | Big birds »

March 22, 2004, by Léon Krijnen

De natuur in de stad   

buizerd.jpgAlarmerend telefoontje; een grote vogel zit in de tuin een duif dood te maken!
Hoe groot?
Groter dan Loetje, en die zit er samen met Tim en Mila naar te kijken, maar ze durven niets te doen! Loetje is de rode, uit de kluiten gewassen gecastreerde kater van de buren. Tim en Mila zijn soortgenoten uit de buurt die onze achtertuin frequenteren. Die tuin noemen we het Anne Frank plantsoen, sinds we verbijsterd zagen hoe Tim door een zwerfkater werd bestegen. Krijg nou wat!

Denkend aan Discovery Channel ach, laat de natuur zijn gang gaan vraag ik me af welke roofvogel midden in Breda zijn slag slaat. Groter dan Loetje, bruin met witte of grijze vlekken, dat zal een buizerd of torenvalk zijn, waarschijnlijk het laatste.
Met schijt aan de katten heeft-ie de Turkse tortel koud gemaakt, onthoofd, geplukt, uit elkaar gescheurd en opgeslokt. Mila, de brutaalste poes, heeft na zijn vertrek de restjes opgepeuzeld. Ons Anne Frank plantsoen ziet eruit alsof het gesneeuwd heeft: overal dons en veren.
Ik kon het niet laten: stiekem gekookte rijst en graan in de tuin gestrooid. Daar zijn houtduiven en Turkse tortels dol op, en ik wil het ook wel eens zien.

Posted: March 22, 2004 02:05 AM (199 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .