logo-bns-app.png« De kippenneuker | Index | Je moet je vijanden nooit haten »

April 16, 2004, by Léon Krijnen

David en Rebecca   

rebecca.jpgDe vraag vandaag is niet waar we het nu weer eens over zullen hebben; de vraag is eerder hoe ver ik vandaag kan gaan. Het komt niet vaak voor dat een sportcolumnist met een nakende deadline zo’n smakelijk onderwerp in de schoot geworpen krijgt als David en Rebecca.


Anders dan deze aan de testamenten ontleend lijkende namen doen vermoeden, gaat het hier om een Engelse voetballer en een Hollandse golddigger.

Niet alleen de wereld van mevrouw Beckham blijkt door deze mooie affaire op zijn kop gezet, bijbelstudenten die voor hun navorsingen internet nodig hebben, worden door de zoekmachines pardoes de verkeerde kant uitgestuurd.

Tot vorige week kon u uw koters rustig op ‘David + Rebecca’ laten zoeken als ze voor godsdienstles een scriptie moesten maken. Dezer dagen daarentegen is het raadzaam om die bijbelse combinatie via het kinderfilter te blokkeren, want de resultaten van het zoeken naar de de combinatie David en Rebecca staat garant voor plaatjes en schuttingwoorden die in die scriptie niet passen. Terwijl u gewaarschuwd bent, maar het uiteraard niet laten kunt om snel even te kijken wat het oplevert, is de vraag, voor wie er tenminste in geïnteresseerd is, wat er allemaal van waar is.

Wat in ieder geval schijnt te kloppen, is dat Rebecca Loos de publiciteit gezocht heeft en voor een vergoeding van een half miljoen euro tegenover een Britse tabloid van alles heeft beweerd. Daardoor kan vastgesteld worden dat hetgeen vaak – al dan niet ten onrechte – over spelersvrouwen geroepen wordt, hier niet alleen onbeschaamd toegegeven wordt: Rebecca Loos gaat er zelfs prat op. ‘Yes! Ik ben een golddigger, en verder kan iedereen naar de maan lopen’. Een vertaling van golddigger staat nog niet in de Dikke van Dale, maar volgens Jan Kuitenbrouwer is het Nederlandse equivalent van de groupie van de 21e eeuw: ‘de stoere jonge vrouw van nu, die weet dat de gulp de kortste weg is naar het hart van een man’.

Het hart? Rebecca lijkt me niet bepaald een lief meiske, zo eentje waar je voor de gezelligheid de rest van je leven verliefd mee door zou kunnen brengen. Helemaal al niet het maagdelijk liefje dat de klassieke Jiddische moeke zoekt voor haar oogappel, de huisgod zoonlief. ‘Denk erom dat je altijd voor lief en aardig gaat’, is een oud Jiddisch gezegde, ‘en niet voor geld of knap. Schoonheid verdwijnt vanzelf, en geld kan ook zo weg zijn. Lief en aardige verdwijnen nooit. Ga altijd voor lief en aardig!’

Het één sluit het ander echter niet uit, dus wie weet, is Rebecca een schat van meid. Waarmee je over twintig jaar, als rimpels en zwaartekracht hun tol hebben geëist, en er geen geld meer over is voor botoxboer, liposuctie, tiet- en hangwangcorrecties, gezellig achter de sanseveria’s kunt zitten.

Ze zoeken het allemaal maar uit, maar ook mijn vlees is zwak. Dus ik geef toe dat er één dingetje in de affaire is dat me bijzonder intrigeert, reden waarom ik brandend van nieuwsgierigheid de soap zal blijven volgen.

Rebecca, lief of niet, is niet gek. U kunt het geslepen, doorgewinterd, of gewoon verstandig noemen, maar ze heeft voor haar eigen glazen muiltje gezorgd. Ze koestert haar wisselgeld: ze weet iets van David dat niemand weet.

Dat doet me aan een andere gedenkwaardige affaire denken, die tussen Bill Clinton en Monica Lewinsky. Het eerste slaapkamergeheimpje dat destijds op straat gesmeten werd had iets met een sigarenkoker te maken, en het tweede met een merkwaardige kink in een bepaald lichaamsdeel. Begint het alweer te dagen?

Mooi zo. Rebecca, zakelijk net zo bij de pinken als een sjacheraar in lompen en metalen op het Waterlooplein, deelt haar geheimpjes maar mondjesmaat mede. David heeft haar verse aardbeien gevoerd, maar hoe of waarmee, of waar hij ze ingestopt heeft, dat moeten we nog een paar dagen afwachten.

Haar grootste geheim bewaart ze zo lang mogelijk; een wel heel bijzonder kenmerk van een part van Davids goddelijke lijf, en u mag raden waar.

Maar wat? Zou het iets te maken hebben met die film, ‘Bend it like Beckham’? Ik lig er wakker van. Wat is er aan de hand met de ballen van Beckham?

Posted: April 16, 2004 08:25 PM (686 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .