logo-bns-app.png« Trip down memory lane: Olivetti M10 | Index | In memoriam: Sang Chun Lee »

October 21, 2004, by Léon Krijnen

Now playing > > > > > >   

rem.gif
Leuke plug-in in iTunes: Now Playing. Het script is geschreven door Brandon Fuller, en pusht informatie over de song die op dit moment in iTunes op mijn machine gespeeld wordt, als een XML file naar de server. Daar leest een PHP script de XML, en regelt een simpele regel java script wat hier rechts zichtbaar wordt: Now Playing. Doe af en toe eens een refresh en u ziet waar ik op hetzelfde moment naar zit te luisteren. Als iTunes uitgespeeld is, parsed de PHP niets meer, en verdwijnt Now Playing hier rechts vanzelf in een zwart gat omdat het niet meer zichtbaar is in de main index van Movable Type.
Overigens hoef je geen Movable Type te draaien om deze plugin van iTunes te kunnen gebruiken.
Je bepaalt immers zelf waar de XML heen gestuurd wordt, en dat kan naar iedere webserver zijn, en vanaf welke plaats op welke webserver je vervolgens het PHP script oproept, dat moet je zelf weten.

De enige voorwaarde is dat je iTunes gebruikt (gratis) en uiteraard dat je ergens op een webserver kan. iTunes is sinds vorige week mijn vaste speelprogramma geworden, in de plaats van Music Maker Jukebox, waar ik verder niks over te klagen had. Maar Volume Logic (19 dollar), de plug-in die spierballen aan mijn Audigy/Klipsch sound heeft toegevoegd, werkt alleen maar in iTunes. Ach, even wennen. Na een week bevalt iTunes me ook prima, zeker als je er zulke leuke plug-ins aan toe kan voegen als Volume Logic en Now Playing (10 dollar donatie als je het aan de gang krijgt).
Wie alle ins and outs van Now Playing wil weten, moet de boel downloaden op de (mooie) website van Brandon Fuller. Ik ben er nog niet helemaal achter wat allemaal kan. Bijvoorbeeld automatisch Podcasts downloaden als ik mijn iPod synchroniseer via iTunes, onderdeel van de Audioblog van Brandon. Komt nog wel.
Als er van de song die op dit moment op mijn computer gespeeld wordt, een hoes aanwezig is op een van de databases waar de plug-in naar kijkt (Apple iTunes winkel, Amazon, Barnes and Nobles) dan is de hoes zichtbaar. Zo niet, dan staat er een 'Not available' gifje, maar je kunt wel klikken naar informatie over de cd die op dit moment gespeeld wordt. Je kunt ook bestellen, maar daar verdien ik nog niks mee; ik moet mezelf eerst affiliate van Amazon maken, als ik dat goed uitgevogeld heb. Later meer, zullen we maar zeggen.

Posted: October 21, 2004 11:53 PM (407 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .