logo-bns-app.png« Finally in Patagonia | Index | In Valparaiso »

March 03, 2005, by Léon Krijnen

Op weg naar Santiago de Chile   

lagopuelo.jpgIk zie net even Teletekst en ik schrik van het weer bij jullie, en van Rinus Michels: is mijn verwarming aangebleven?
Via Argentijns Patagonia, Argentijns en Chileens Terra de Fuego en Chileens Patagonia op Chiloe beland, een schitterend half tropisch eiland voor de Chileense kust, vol paalwoningen en houten kerken, en nu wachtend in het busstation van Puerto Montt op de nachtbus naar Santiago de Chile (13 uur, 1000 km). Het regent hier, dus we laten Puerto Montt maar voor wat het is: een heel druk kruispunt tussen het zuiden en het midden van Chili.

De regen is een zeldzaamheid,want de afgelopen vijf maanden was er geen druppel gevallen.
Met de internetcafes is het de afgelopen weken in het verre koude zuiden vaak behelpen geweest: meestal veel te trage verbindingen om er iets van te maken, en ook geen cd branders, dus nog even geduld met de sneeuw en ijsfoto´s. Met de kou in Ushuaia (meest zuidelijke stad ter wereld) hadden we het wel gehad, dus eergisteren maar een vlucht van LAN gepakt vanaf Punta Arenas naar Puerto Monnt, iets van 2000 kilometer. Hier is het ondanks de regen al lekker warm, en waar we over een week of wat hopen te zijn, in Salta in het verre noorden van Argentinie, is het op een kilometer of drie hoogte volgens de Lonely Planet eeuwig en altijd lente: nooit regen, altijd zon, gemiddelde temperatuur in de vier seizoenen 25 graden.
Op naar de echte bergen, tussen Santiago en en Mendoza gaat de pas
over 4000 meter en zijn de toppen 7000. De lange broek (twee weken gedragen) gaat een vuilnisbak in, mijn spijkerjack geef ik aan een zwerver en we reizen nog lichter dan we al deden.

Hasta Lluego!

Posted: March 3, 2005 08:53 PM (288 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .