logo-bns-app.png« Upgraded tot 3.16: building like the devil | Index | Der Apparat is kaputt, das isst los! »

May 31, 2005, by Léon Krijnen

Bye, bye, mailmachine   

Ik ga iets anders doen; na acht jaar onafgebroken zonder problemen (stupid and simple) gefunctioneerd te hebben gaat mijn vertrouwde mailmachine.cgi de deur uit.
Achterhaald door de tijd, door de tijd en door de nieuwe ontwikkelingen; deze entry is de laatste die op de oude manier door de mailserver is uitgebulkt.

Vanaf nu kunt u bij iedere nieuwe entry en/of comments een mededeling van mijn MT-Notifier plugin ontvangen, die door MovableType automatisch gegenereerd wordt op het moment dat er een nieuwe entry of comment wordt toegevoegd.
Een klik op de link erin brengt u naar het laatst toegevoegde artikel op mijn blog.
De Notifier plugin is een elegante applicatie van Everitz Consulting. Onder iedere mail die U met de nieuwe applicatie ontvangt staat een linkje naar een beheerspagina waar u zelf kunt kiezen voor opt out, dus met een enkele klik bent u voorgoed van me af, maar u kunt er ook voor kiezen of u op de hoogte wil gehouden van alleen nieuwe entries, van alleen nieuwe comments, of van entries plus comments.
Dat beheer is in het Engels, omdat er altijd nog wat Yanks, Brits en Ozzies meeliften op de diepere krochten van Krijnen.com, en altijd weer meedoen zogauw ze er iets van begrijpen.
Wie nu op de mailing-list geabonneerd is, ontvangt dus vanzelf minstens een keer ongevraagd een Notification, nadat ik de adressen heb geimporteerd in de MovableType database. Daarna ziet u maar wat u doet.
De laatste maanden zag ik al een teruggang in het aantal geabonneerden, hetgeen op het conto van het fenomeen RSS-feed bijgeschreven kan worden; nogal wat lezers hebben zich afgemeld voor de mailing-list, omdat ze een paar minuten eerder al de vlag van hun RSS -reader omhpog hadden zien gaan.
Da's een nieuw probleem voor uitgevers; kennelijk hebben nogal wat mensen genoeg aan de kop plus een enkele regel tekst in een RSS-feed, en nemen ze niet de moeite meer om even naar de site van de afzender te klikken. Hoe gaan we dat nu weer opvangen?
Zie ook: 'RSS-feeds kannibaliseren het web' op: www.dutchcowboys.nl/rss
Maar ik ben geen Luddite en ik hou ook die vooruitgang in mijn eentje niet tegen.
Ergo, mijn RSS feeds kunt u vinden op:
RSS 1.0 op: krijnen.com/index.rdfkrijnen.com/index.rdf
RSS 2.0 op: krijnen.com/index.xml
Atom (volledige feed) op: krijnen.com/atom.xml

Posted: May 31, 2005 01:18 PM (380 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .