logo-bns-app.png« Yahoo! editor slams us, mainstream newsies | Index | Wake up, RAAK lovers »

June 27, 2005, by Léon Krijnen

Grote Steden Wielertocht   

stedentocht.jpg

Gisteren lekker meegefietst in de Grote Steden Wielertocht. Dankzij de perfecte organisatie door de gemeente Helmond (met dank aan de gemeenten St. Michiels Gestel en Asten) en het geweldige fietsweer werd het een fantastische fietsdag.
In een karavaan van ruim 170 mannen en vrouwen, het parkoers vrijgehouden door professionele verkeersbegeleiders, door de omgeving van Helmond. Eerst een Noordwestelijke ronde door o.a. de Meierij en vervolgens een Zuidoostelijke ronde door de Peel. De afgelegde afstand was 164,19 km. (ongeveer 27 km gemiddeld, 6 uur totaal).

Het peloton bestond uit medewerkers van gemeentelijke bedrijven en instellingen, planeconomen, griffiemedewerkers, onderzoekers, brandweerlieden, administrateurs, bouwinspecteurs, taxateurs, secretariaatsmedewerkers, projectleiders, directeuren, beheerders van sportvoorzieningen, controllers, minstens een gemeentesecretaris, een Tweede Kamer lid (voormalig gedeputeerde Boelhouwer), een staatssecretaris (voormalig gedeputeerde Van Geel), en enkele gastrijders, waaronder een Britse fietskoerier, een Bossche gymlerares en een Bredase journalist en weblogger :-)

Met dank aan Hans Thoolen (foto's)

Volgend jaar organiseert de provincie Noord Brabant de tocht der tochten (ooit gestart bij het 200-jarig bestaan van de provincie). Dan is Eindhoven aan zet, in 2008 mag Breda de tocht weer organiseren (start bij de Haven).

stedentocht-2.jpg

stedentocht-3.jpg

stedentocht-4.jpg

stedentocht-5.jpg

stedentocht-6.jpg

Posted: June 27, 2005 02:03 PM (182 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .