logo-bns-app.png« Eindeloos zoomen met de Google Globetrotters | Index | A new kind of journalist, a new class of editor »

July 15, 2005, by Léon Krijnen

Apple-Intel? Dat zit zo.   

videohead.jpgIedere keer dat ik denk dat ik de deal tussen Apple en Intel begin te begrijpen, wordt-ieweer moeilijker te doorgronden, door een nieuwe column van Bob Cringely, of door Jon 'Hannibal' Stokes, het is altijd weer wat.
Ik weet twee dingen zeker: ik heb twee maanden geleden op tijd mijn derde generatie iPod verkocht, en ik ben wijs geweest om te wachten - en nog langer te wachten - met het kopen van de Photo iPod.
De gedachte dat Steve Jobs op de laatste Keynote als laatste mededeling nog even een Photo iPod met FM en nog wat extra software zou aankondigen, bleek niet juist: inplaats daarvan ging het alleen maar over Apple en ... Intel.
Maar waar gaat het nu eigenlijk echt om?

Robert X. Cringely: More Shoes; there's more to the Apple/Intel Deal Than Even Bob Thoght At First

Jon 'Hannibal Stokes':
Inside the big switch: the iPod and the future of Apple Computer

Bob Cringely legt in zijn een half uur geleden verschenen column uit dat de Photo iPod de laatste twee weken in de Verenigde Staten naar een prijspeil van 150 dollar is weggezakt. Waarom? Omdat er een VideoPod aankomt, en intussen hebben ClickStar, MicroVison en GizMag alles te maken met wat er echt gaande is: de iTunes Movie Store. Hier wordt de relatie Intel en Apple begrijpelijk. De Apple VideoPod gaat werken met een stereo video headset die je op je kop zet. Orange SA, de mobiele afdeling van France Telecom, heeft de afgelopen week 230.000 van die headsets besteld, zodat hun klanten video vanaf hun mobiele telefoon kunnen bekijken.
Cringely en Hannibal lezen!

Posted: July 15, 2005 08:28 PM (265 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .