logo-bns-app.png« Gmail? Wie het eerst komt, wie het eerst maalt | Index | De Super Sonjas naar Google Groups »

August 01, 2005, by Léon Krijnen

Gmail als RSS agentje?   

rmail.jpgDeze had u nog tegoed van me. Ik had beloof hier uit te leggen hoe Googles Gmail als RSS-reader te gebruiken.
Met dank aan Randy Charles Morin, op wiens website KBCafe je de URL van iedere gewenste RSS-feed in een venster kan knippen en plakken, waarna je een validatie-link per mail ontvangt. Heb je die eenmaal geactiveerd, dan krijg je iedere keer als betreffende feed een update krijgt, per RMail van KBCafe.
Koppel dat signaal via een filter aan je Gmail account, en installeer de Gmail notifier (voor Microsoft Internet Explorer en voor Firefox beschikbaar), dan gaat er iedere keer een signaaltje af als een van je feeds ververst wordt.

Voordeel: je hebt geen extra RSS-reader meer nodig, als je toch al Gmail gebruikt. Ik heb mijn filters zo ingesteld dat-ie op subject van desbetreffende feed labelt, en die meteen in het archive van Gmail stopt.
Zie je, terwijl je zit te werken, het vlaggetje van de Gmail notifier omhoog gaan, dan kun je daarop klikken, ben je even van je machine weg geweest, dan zie je vanzelf in Gmail aan je filters dat daar een feed ververst is aan het getal dat tussen haakjes achter het filter staat. Speel er maar eens mee, en leer het gemak kennen.
Overigens zou je natuurlijk ook een en ander op ongeveer dezelfde manier met Outlook in elkaar kunnen steken, maar ik hoef niet te weten hoe; met dat programma werk ik zo weinig mogelijk, al moet ik af en toe wel vanwege mijn interne account op de krant.

Posted: August 1, 2005 04:05 PM (256 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .