logo-bns-app.png« Gmail als RSS agentje? | Index | Juridische valkuilen webloggende werknemer? »

August 02, 2005, by Léon Krijnen

De Super Sonjas naar Google Groups   

googlegroups.gifIk kan kennelijk maar geen genoeg van Google krijgen; vandaag een Google (beta) Group aangemaakt, voor De Super Sonjas.

Hier op mijn toko (vrij in de open lucht, maar zonder wegwijzers) draaide sinds het begin van het lopende honkbal/softbalseizoen een phpbb forum waarin mijn softbalteam - met die welluidende naam - communiceerde over trainingen, wedstrijden en wat dies meer zij.

Nou is die applicatie misschien wat te licht voor een man/vrouw of vijftien, en misschien heb ik er wat te weinig ervaring mee, maar het is altijd wel wat met phpbb. Het zal misschien aan firewalls en weet ik veel wat nog meer liggen, maar de ene keer kan ik niet inloggen als beheerder, - of blijft het me om de haverklap vragen om opnieuw in te loggen - en de andere keer verdomt-ie het om me uit te loggen. Verder kun je er als beheerder wel een mass mailtje uitsturen, en kan je jezelf als lid op een topic abonneren. Maar wat niet kan (althans niet in de standaard configuratie) is abonneren op iedere nieuw topic. Dat is nou juist wat je wel wel met zo'n applicatie die vooral voorziet in prangende vragen als wie er bij de eerstvolgende wedstrijd niet kunnen, en waar dat veld in België ligt waar we nog nooit gespeeld hebben. Nou zijn er ongetwijfeld weer mods voor phpbb, maar ik heb nog meer te doen, dus naar iets simpels en snels gezocht.
Dat lag hier dus om de hoek, bij de beta van Google Groups. Ik heb een open Group aangemaakt, waarin alle nieuwe leden kunnen posten, en waarin de content door de spiders van Google bezocht kan worden. Drie vliegen in een klap: een paar megabyte aan ruimte vrij gemaakt op mijn server (alle phpbb php's, de static files plus de tabbellen op de database), geen onderhoud en ergernis meer, en weer een onderwerp om over te schrijven komende zaterdag: Google Groups. Een beetje IT'er begrijpt waar ik me aan bezondigd heb: outsourcing, en het kost nog niks ook!
U leest maar mee, als u wil, want we hebben niets te verbergen; De Super Sonjas zijn voorzien :-)

Posted: August 2, 2005 03:15 PM (350 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .