logo-bns-app.png« De vader van de Cyranos .... | Index | Bloglines »

September 05, 2005, by Léon Krijnen

Het leven is een doos bonbons   

chocolates.jpgNieuwe tijden, nieuwe ontwikkelingen; na bijna 10 jaar mijn computercolumn onder de naam 'Interface' te hebben geschreven - de eerste verscheen op zaterdag 4 november 1995 onder de titel: 'Het leven is een doos bonbons' - is met ingang van afgelopen zaterdag de naam veranderd. ('Live is box of chocolats, Forest; you never know what you're gonna get :-)
XSKrijnen klinkt wel lekker, en wie zich afvraagt waar dat XS voor staat; dat is de naam van het nieuwe tabloid dat u tegenwoordig op zaterdag bij BN/DeStem aantreft.

Citaat uit de krant van zaterdag: 'Thema is lifestyle. Zeg maar: Leefpatroon, leefstijl. Onderwerpen dus over gezond leven, relaties, cultuur, mode, interieur, moderne media. Zaken waarmee de eigentijdse mens zich onderscheidt van de ander en dingen die het leven veraangenamen'.
Een van de gevolgen van het publiceren op het tabloid is dat het korter moet, want minder papier. Van de tot nog toe gebruikelijke lengte van mijn column is ongeveer een derde overgebleven. Even wennen, maar het dwingt je wel om beter na te denken over je onderwerp en tot zo kort en bondig mogelijk formuleren.
Verder is er op de pagina's van de nieuwe uitgave wat meer ruimte beschikbaar voor andere bijdragen over high tech, computers, web en internet, dus is het niet zo dat ik nou midden in de week ineens een paar uur over heb.

Posted: September 5, 2005 10:48 AM (222 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .