logo-bns-app.png« 2005 Online Journalism Awards | Index | Jawel: aan de Mac »

September 27, 2005, by Léon Krijnen

'Dagbladen verdwijnen door real time media'   

inct.gif
Met real time media als internet, radio en televisie verliest de gedrukte uitgave steeds meer haar rol als nieuwsvoorziener. De krant wordt meer en meer een eitje bij het ontbijt. Leuk, maar niet meer noodzakelijk te lezen, zoals dat vroeger wel het geval was. Aldus een persbericht van InCT, vakblad voor uitgeven, innovatie en ict. Lees verder voor de volledige tekst van het persbericht, dat als subkop had: 'een nieuwsmedium moet hyperactueel zijn'.

'Jongeren van nu gaan toch geen abonnement meer afsluiten? Die vragen zich af wat ze met dat vodje moeten waarop het nieuws van gisteren staat afgedrukt. Die zitten minimaal tien uur per dag online en weten het direct wanneer er iets gebeurt ergens in de wereld. Voor de achtergronden en opinie kijken ze televisie en nemen ze een abonnement op een weekblad', aldus entrepeneur Video (nu.nl, Not Just Film, Veritate) in een interview in het septembernummer van InCT, vakblad voor uitgeven, innovatie en ict.
In hetzelfde nummer stelt uitgever Roland Pelle van KidsWeek: 'Kinderen zijn geboren consumenten, maar als het niet naar hun zin is ben je ze kwijt. Een nieuwsmedium moet hyperactueel zijn.' In het interview verhaalt Pelle over de succesvolle manieren waarop zijn uitgeverij snel verwende multimediaconsumentjes geboeid houdt. Verder in dit nummer onder meer: Zijn webloggers de nieuwe uitgevers? Alles over webvertising voor uitgevers; Met podcasting van uitgeven naar uitzenden en vier cases over de advertentieworkflow voor folio en web. Het septembernummer van InCT verschijnt op 28 september a.s.

Over InCT

Het vakblad InCT (spreek uit als 'inkt') richt zich op innovatie en ict-toepassingen bij uitgevers van boeken, tijdschriften en kranten en multimedia. InCT, een uitgave van de Rotterdamse uitgeverij Letter & Geest, maakt geen onderscheid tussen kleine, grote en corporate uitgevers en bedient zowel de Belgische als de Nederlandse markt. Aan de hand van cases, interviews, achtergrondartikelen en praktische toepassingen belicht InCT het grensvlak van automatisering, nieuwe media, innovatie en uitgeven.
Elk nummer van de kwartaaluitgave bevat een gebalanceerde mix over innovatie, nieuwe media en uitgeefproducten als electronic paper, internet, cd-rom en dvd, maar ook over businessmodellen en de automatisering van bedrijfsprocessen, zoals database publishing, mediumneutrale opslag, e-marketing, abonnementenadministratie en redactionele automatisering. Op de website van InCT wordt wekelijks een nieuwsrubriek bijgehouden met relevante ontwikkelingen voor de doelgroep. Abonnees ontvangen maandelijks het InCT ezine, met nieuwe artikelen en de beste innovatieagenda voor het boeken- en uitgeefvak.
De primaire doelgroep bestaat uit de innovator en beslisser binnen de uitgeverij en de hoofden van het marketing-, content- en ict-team van algemene, educatieve, wetenschappelijke en corporate uitgeverijen in Nederland en België. Tot de secundaire doelgroep behoren de verschillende leveranciers van (ict-) producten en diensten en alle in ict-geinteresseerden binnen de uitgeverij en daarbuiten.
Op 2 november 2005 organiseert InCT de tweede editie van haar congres voor innovatief uitgeven en ict onder de titel: 'InCTspiratie 2005, grip op innovatie'. Het eerste congres in 2004 was mede door de opzet met lezingen en daaraan gekoppelde workshops een groot succes.

Posted: September 27, 2005 08:51 AM (490 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .