logo-bns-app.png« Apple: nog een ding . . . | Index | Play Ball and The Fat Lady . . . »

October 17, 2005, by Léon Krijnen

Tip: www.newsdesigner.com   

newsdesigner.gif
Hij zal op villamedia.nl misschien wel eens aan bod gekomen zijn, maar ik was er nog nooit op bezoek geweest: www.newsdesigner.com.
Viel me vandaag op, omdat-ie gelinked werd vanaf www.cyberjournalist.net. De newsdesignerblog is een interessante blog voor journalisten, in een tijd waar tabloid het meest voorkomende woord in krantenland is.
Intussen blijken er ook kranten, waaronder de New York Times, die op een andere manier aan papierbezuingingen doen: een paar centimeter krimpen inplaats van overstappen naar Berliner of broadsheet.
Als het om kranten en design gaat duikt onvermijdelijk de naam van Marcio Garcia op. Die heeft in 2000 meegewerkt aan de restyling van de portals van Wegener, en heeft tientallen grote en kleine kranten over de hele wereld van een nieuw smoel voorzien. Zijn design van de portals was vijf jaar geleden wellicht fris te noemen, maar op het web veranderen de dingen nog steeds sneller dan op papier, dus de boel is nu allang achterhaald. Verandering in design op het web worden vaak afgedwongen door nieuwe technische mogelijkheden. Form follows function, zou het moeten zijn, maar op internet is het vaak function follows form. Die newsdesignerblog van Mark Friesen wordt opgenomen in mijn blogroll.

Leuke post over The New York Times: Slimming Down the Gray Lady.

A spokeswoman for The New York Times said the paper was considering going to a smaller width, but had not made a decision. The Times currently measures about 14 inches wide.
According to editorsweblog.com: The New York Post says the Times believes it could save $60,000 a day by shrinking the page size by an inch.

Posted: October 17, 2005 02:54 PM (263 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .