logo-bns-app.png« Play Ball and The Fat Lady . . . | Index | Ik ben niet dronken, maar uw software wel »

October 21, 2005, by Léon Krijnen

Feestje?   

Microsoft heeft een week of wat geleden zijn dertigste verjaardag gevierd. In stijl: het overdekte honkbalstadium in Seattle was afgehuurd en ingericht voor een personeelsfeestje waar 16.000 uitverkorenen op mochten komen draven. Een party die hier en daar als 'orgastisch' werd omschreven, maar daar werd de bombastiek mee bedoeld. Er zijn geen paaldanseressen aan te pas gekomen en clowns hebben er geen grappen over Bill Gates of Steve Ballmer gemaakt. Humor heeft nooit bij Microsoft gepast, en zelfspot al helemaal niet, maar dat lijkt me een beetje een gebrek van alle nerds.

Tip: Google eens op 'Microsoft's Midlife Crisis'

Als je naar een uit 1975 daterende foto van oprichters Paul Allen en Billy Gates kijkt, dan zijn de brillen, kenmerkende bekroning van nerd-zijn, groter dan het hoofd.
Tja, met humor groei je niet uit tot de grootste geldmaker van de wereld, want dat is Microsoft. U staat er niet vaak genoeg bij stil, maar de licenties van Windows en Office bedragen gemiddeld tweederde van de totale kosten van uw machine. Van die van iedereen op de wereld die een Windows machine gebruikt!
Het feestje in Seattle kan niet verbloemen dat Microsoft problemen heeft. Het nieuwe besturingssyteem Vista zal, net als alle voorgangers, te laat komen, en de vraag is vervolgens welke nieuwe problemen het met zich mee brengt. Steeds meer thuisgebruikers laten Internet Explorer voor wat het is, en kiezen Firefox als browser, steeds meer professionele gebruikers weigeren te upgraden naar nog duurdere Office pakketen. In Europa is er gedonder met de Europese Comissie en in China beginnen miljoenen nieuwe gebruikers met Linux.
Een van de grootste problemen van Microsoft is dat alles wat summa cum laude afstudeert aan Stanford, Berkeley of een andere informatica universiteit, met de verse bul linea recta naar Google verkast. Daar betalen ze net zo goed of nóg beter. Google heeft ook meer aanzien, en kennelijk valt daar af en toe ook nog wat te lachen. Kijk zelf maar eens op Google en klik door naar achtereenvolgens 'more', 'about Google' en 'logos and photos'. Daar wilt U ook wel werken, niet dan?

Posted: October 21, 2005 06:48 PM (347 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .