logo-bns-app.png« Lang leve Verio :-) | Index | Kop dicht! »

January 31, 2006, by Léon Krijnen

Swicki?   

Swicki? U heeft hem wellicht ook al links en rechts op zien duiken. Maar een even aangeslingerd, kijken wat er van komt. Het zou op de een of andere manier extra verkeer moeten genereren, maar dat moet ik nog zien.
Voorlopig heb ik er hetzelfde bezwaar tegen als Google AdSense: je kunt de lay-out niet volledig beïnvloeden, want er is maar een beperkt aantal fonts- en kleuren, en die passen niet bij mijn style sheets.


Met Google ga ik desondanks nog even door, want de ads leveren meer op dan wat mijn hosting kost, zodat de hobby gratis is.

Nou maar afwachten wat Swicki genereert. Hieronder heb ik het JavaScript in deze post geplakt, maar het is natuurlijk meer voor de hand liggend om de zoekmachine vanuit de navigatie op te roepen.
Een andere mogelijkheid is om deze post te anti-dateren en hem dan vanuit de bovennavigatie vast op te roepen. Eerst maar eens even aankijken. Klikt u maar een eind weg.

De zoekfunctie (althans die voor de bezoekers, niet die in het beheer) van MovableType heb ik al maanden geleden weggescript omdat de GoogleSiteSearch hem op alle fronten - snelheid, aantal hits - de hielen liet zien.

Swicki oogt trager dan Google, maar ze beweren dat de zoekresultaten kwalitatief beter zouden moeten zijn. Zou het?

P.s.

In the meantime: ik ga nu een paar dagen met de Nederlandse Google News aan de gang (nog geen tijd gehad) en dan eens nadenken wat de voor- en de nadelen voor ons zouden kunnen zijn.
Het ANP en de GPD hebben daar kennelijk minder tijd voor nodig - meteen een kort geding aangekondigd - nadat ze notabene eerst tien jaar nodig gehad hebben om tot een verrassende ontdekking te komen: er bestaat zoiets als internet!

Terwijl volgens mij een van de dingen die je als krant op internet zou moeten doen: vooral zorgen dat Google langs je slagboom kan om alle content te indexeren, zodat je bezoek vanaf Google vanzelf toeneemt.

Dat kost je niks, als je het handig aanpakt. Een van de manieren, als je dan toch de volgens mij achterhaalde registratie wil handhaven, is zelf de koppen van alle artikelen plus aanhef en meta-tags indexeren en die laten besnuffelen door Google. Eind van de week meer over de Nederlandse Google News.

Posted: January 31, 2006 02:17 PM (384 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .