logo-bns-app.png« Reaguurders | Index | Tattoos »

July 17, 2008, by Léon Krijnen

San Francisco gegijzeld   

sanfran.jpg

Mooi verhaal op de Wired blog van vandaag: San Francisco gegijzeld door ex-ambtenaar. Blijkt dat het complete netwerk van de stad én de gemeente gegijzeld is door een netwerkbeheerder die eerst zichzelf als super-user van de complete rambam heeft benoemd, zowel de systemen als het complete glasvezelnetwerk.

Daarna heeft-ie de permissies van alle anderen onderhanden genomen, met als gevolg dat bijvoorbeeld niet alleen de burgemeester en álle abmtenaren geen mail meer kunnen lezen, maar dat ook justitie én advocatuur niet meer bij hun bestanden kunnen.

De man, ene Terry Childs, die wellicht nog een appeltje te schillen had met een wethouder, of Bouw - en Woningtoezicht, of wie weet het parkeerbedrijf, is nu op zijn beurt in gijzeling genomen, nadat hij zondag gearresteerd werd. De borgsom bedraagt vijf miljoen dollar, maar vooralsnog verdomt-ie het om de passwords te verstrekken.

Blogger Ryan Singel van Wired somt nog een paar vergelijkbare voorbeelden uit het verleden op.

Zoals die van de boze Australische ingenieur, die vanachter zijn laptop een paar miljoen liter rioolwater in parken en rivieren dumpte, en verder gaat het voornamelijk tijdbommen die afgaan na een ontslag.

Posted: July 17, 2008 09:46 PM (183 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .