logo-bns-app.png« De Tweede Kamer: een bos vlooien | Index | Big Brother »

April 04, 2009, by Léon Krijnen

As   

ashes.jpg


Wie van plan is een urn te legen in het bos; eerst een natte vinger in de wind. Voordat u er net zo uitziet als Walter en The Dude in The Big Lebowski, als ze de as van Donny tegen de wind in gooien. As verstrooien; eigenlijk mag het niet (overal). Maar omdat we in Nederland wonen, waar van alles kan wat eigenlijk niet mag, kunt u straffeloos as verstrooien in het bos.

U kunt ook de zee op, de lucht in (per vliegtuig of luchtballon) of André Hazes naäpen, wiens as in tien vuurpijlen richting Noordzee vloog. Men kan een urn met een raket buiten de dampkring te laten schieten.

Dat kost een paar centen, maar posthuum heb je dan ook wat. Wil u het zelf en gratis doen; kijk uit voor de boswachter. Die heeft het niet louter op loslopende honden gemunt, maar ook op open urnen. Volgens de Universiteit van Wageningen is as slecht voor het bos.

Raar, want het rapport 'Terug naar de natuur' bevestigt om te beginnen wat ik vermoedde; as, ook menselijke, is prima meststof. Perfecte recycling, en ook nog milieuvriendelijk, iederen tevreden, zou ik zeggen, maar dat heb ik verkeerd gezien.

Volgens de onderzoekers begint er van alles te groeien wat niet in het bos hoort, en vervolgens gaan de varkens er in wroeten en verspreiden de nieuwe flora. Voor je het weet is het een tropisch oerwoud waar dino's grazen en pterodactyli opstijgen.

Minister Verburg stuurde het rapport woensdag naar de Tweede Kamer, dus mijn conlusie lag voor de hand: één april. Dat had ik fout; het blijkt een serieuze zaak.

Pas op voor de boswachter als u uw urn gaat uitlaten.

Posted: April 4, 2009 12:36 PM (280 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .