logo-bns-app.png« De visboer | Index | De flitsers »

July 05, 2009, by Léon Krijnen

Proost!   

FoundingFathers.jpg

Komkommertijd aangebroken, grijpen onderzoekers hun kans om te scoren. Soms samenzwerend met politici, die gaande het zomerreces imago en naamsbekendheid proberen te versterken.
Deze week werd door het Trimbos-instituut de stormbal gehesen over toegenomen alcoholgebruik in mijn leeftijdsgroep.

Terwijl politici roepen dat teenagers geheelonthouder moeten worden, naar Amerikaans voorbeeld. Ach, krijg je ook andere Amerikaanse toestanden van; zoals kids die zich op hun eenentwintigste verjaardag doodzuipen.

Of studenten, die op vakantie of via een uitwisselingsprogramma in een Bredaas café belanden en daar na tien flessen triple en een joint kotsend het toilet bevuilen. Misschien beter die levenslessen op tijd te leren.

Ik heb enkele keren het genoegen genoten te mogen tafelen met Amerikaanse geheelonthouders van de fanatieke, bekerende soort. Uitmondend in discussies waarin ik me zeer vermaakte, ernstig hoofdschuddende gezichten aan de andere zijde van de tafel, achter de flesjes biologische spa.

Uitgelezen moment om ze aan hun eigen geschiedenis te herinneren.

Op 16 september 1787 zetten de 55 Founding Fathers in opgewekte stemming koers naar een kroeg in Philadelphia, om bij te komen van vijf maanden vergaderen. Daar maakten ze 54 flessen Madeira soldaat, 60 flessen claret, 8 flessen whisky, 22 flessen port, 8 flessen cider en 7 schalen bowl zo groot dat er eenden in konden zwemmen.

Hoe groot de koppijn was is niet bekend, maar de volgende dag werden de handtekeningen gezet en was de USA geboren. Proost!

Posted: July 5, 2009 01:34 AM (231 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .