logo-bns-app.png« Green Old Faithfull still going strong | Index | Jokvakanties »

July 20, 2009, by Léon Krijnen

Blootgewoon   

witzier.jpg

Bloot is de normaalste zaak van de wereld; nog nooit iemand met kleren aan geboren. Wie in God gelooft, weet dat die alles geschapen heeft, dus vanuit christelijke hoek zou je louter liefde, respect én onverhoolde bewondering voor ons vlees en bloed mogen verwachten. Klopt niet helemaal.

Terwijl de KRO bloot in beeld gaat brengen, heeft de EO presentator Venderbos verboden om met een bootje christelijke homo's en lesbiennes mee te varen tijdens de Canal Parade. Een mooie reden om bij fopshop of Beate Uhse een roze string aan te schaffen, en voor op die boot te gaan staan; laat maar komen die rechtszaak.

Blootgewoon van de KRO lijkt me een sympathiek initiatief. Al dan niet mooie of bekende mensen uit de kleren, verzameld op een naaktkalender, opbrengst naar een serie goede doelen.

Gezien de twee fotografen die de klus gaan klaren, hoeft niemand bang te zijn dat het een onsmakelijke uitgave wordt. Volgens de KRO zijn ze gewend 'om mensen op een integere manier te fotograferen'.

Vertaling: zelfs een opgegraven veenlijk weten ze tot centerfold te fotoshoppen, zonder dat er iets te zien is. Voorproefje is de promo-shoot van presentatrice Witzier; het enige echte bloot haar blinkende tanden.

De rest weggewerkt achter handen, armen, benen en schaduw; nauwelijks naakt te noemen.

Wel volgens actiegroep 'Christenen voor de Waarheid', die de KRO verregaande zedeloosheid verwijt, en overlopend van woede een actie op poten begonnen is.

Zeker vergeten dat Adam en Eva piemelnaakt waren toen ze in de appel beten.

Posted: July 20, 2009 04:25 PM (249 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .