logo-bns-app.png« Plassende honden | Index | Is een olifant kosher? »

August 20, 2009, by Léon Krijnen

Video advertentie op papier   

Lezers van Entertainment Weekly krijgen volgende maand een primeur te zien. In het blad komt een pratende, bewegende advertentie. Het gaat om een marketing-experiment van de Amerikaanse televisiezender CBS en frisdrankproducent Pepsi.

Het principe van de advertentie is enigszins te vergelijken met dat van een pratende wenskaart. Wanneer de lezer op de pagina komt waar de advertentie staat, begint op een flinterdun schermpje een video af te spelen.

Het schermpje is ongeveer even groot als dat van een mobiele telefoon. Wat de advertentie kost, is niet bekendgemaakt maar dat zal zeker flink meer zijn dan een traditionele reclame.

De video chips worden gemaakt door een bedrijf in Los Angeles, Americhip (The Leader in Multisensory Marketing). Het TFT scherm is 320 bij 240 pixels, 2.7 millimeter dik, de ingebouwde batterij zou het een minuut of zeventig vol moeten kunnen hoduen. Er zit een usb aansluiting op aan de achterkant, waarmee de batterij weer opgeladen kan worden. Qua opslag zou de chip ongeveer 40 minuten aan video op kunnen slaan.

Posted: August 20, 2009 11:30 AM (167 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .