logo-bns-app.png« Video advertentie op papier | Index | De volgende stap naar papierloos »

August 22, 2009, by Léon Krijnen

Is een olifant kosher?   

dodefant.jpg

Hoeveel braadworsten haal je uit een olifant? Is het beest koosjer? Het zijn de vragen die me te binnen schoten bij het lezen van de laatste zin in het bericht over het trieste verscheiden van Olga: 'Wat er met het dode dier gaat gebeuren, is nog niet duidelijk'.

Ik vrees dat de bureaucratie het begraven op De Beekse Bergen in de weg zit, en dat de oven van het dierencrematorium een maatje te klein is, net als een tegel op het gazon van het dierenkerkhof.

Even googelen leert me dat de een beetje vrouwtjesolifant tussen de drie en de vier ton weegt, en dat het gemiddelde dierencrematorium tot maximaal 100 kilo in de oven wil proppen, hetgeen 220 euro kost.

Vier ton is 40 kruiwagens vlees van 100 kilo, dus dat loopt aardig in de papieren; bijna 9000 euro!

Ik wed dat de destructor in Son, waar ze ervaring hebben met het doordraaien van duizenden varkens en koeien, het voor een fractie van dat bedrag doet.

Het is een mooi dilemma waar de directie van de Beekse Bergen mee opgescheept is door die vechtpartij met fatale afloop tussen een paar vrouwtjesolifanten.

Tip: iedereen die wel eens naar Discovery of National Geographic kijkt, weet dat leeuwen en hyena's niet vies zijn van een smakelijke hap olifant.

Reuze zielig wat die arme Olga is overkomen, maar de loop der dingen valt helaas niet meer terug te draaien.

Aan stukken zagen met een kettingzaag en aan haar medebewoners van de Beekse Bergen voeren lijkt me de meest verstandige, natuurlijke, schone, voor de hand liggende optie: totale, groene, milieubewuste recycling.

If an elephant dies, what do you do?

Posted: August 22, 2009 12:01 PM (274 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .