logo-bns-app.png« Duif sneller dan breedband | Index | Mobieltje al fietsend opladen »

September 13, 2009, by Léon Krijnen

Ik zoek Halal   

imhalal.jpg

Ik weet niet of kosher in het Arabisch hetzelfde is als in het Hebreeuws, wel dat Joden én Arabieren het varken als onrein dier zien. Mazzel voor de knorretjes, pech voor de blaters; men zou in het Midden-Oosten meer soorten shoarma dan louter lam kunnen kiezen.

Dat moslims varkens zó onrein vinden dat zoeken op varkensvlees op imhalal.com resulteert in een 'Haram Waarschuwing' van één op een schaal van drie lijkt me ook weer een beetje overdreven.

Net als het nut van het deze week gepresenteerde zoekapparaat dat zich presenteert als 'I search Halal, I am Halal'.

Mijn eigen naam levert geen waarschuwingen op, dus kennelijk ben ik rein.

Maar waar het voor nodig is?

Google kun je voor zover mij bekend niet verbieden om varkens in beeld te brengen, maar er zijn meer manieren om websites te filteren voor het oog van vrouwen, kinderen en gelovigen.

Ik weet waar u nu aan denkt, en dat doe ik ook. Perfect werkt het allemaal nog niet: het woord 'Wilders' levert weer een 'Haram Warning!' op, maar tik je 'PVV' in dan krijg je vijf pagina's met koppen en foto's van de geblondeerde politicus.

Twee onvermijdelijke vragen: hoeveel vragen heeft de PVV inmiddels over de kosten van allochtonen gesteld? Dat blijken er 79. Wat kost het beantwoorden van een kamervraag? Volgens een berekening uit 2004 gemiddeld € 1750, dus dat zal nu tegen de € 2000 zijn.

Oftewel: dat bombardement vol vragen heeft de belastingbetaler tot nu toe € 160.000 gekost.

Net zo'n zinloos weetje als de antwoorden die de PVV opeist.

Posted: September 13, 2009 12:32 PM (257 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .