logo-bns-app.png« Wedden dat? | Index | Placentavocht en aardstralenkastjes »

November 14, 2009, by Léon Krijnen

Waar ligt nu eigenlijk de beste binnenstad?   

breda-denbosch.jpg

Het pluche geproefd hebbende, is het moeilijk afscheid nemen. Kennelijk ook in 's-Hertogenbosch, dat zich nu nog steeds trots profileert als 'De Beste Binnenstad van Nederland'. Dat was het inderdaad ooit, in 2003 en 2004, maar zoals iedere Bredanaar inmiddels weet, heeft de Parel van het Zuiden vorige maand die titel verworven.

Voor wat het allemaal waard is; ook hier zijn ze er apetrots op, dus borden als op de foto zullen de komende maanden wellicht ook aan de Bredase invalswegen opduiken. Op dit moment loopt jubel over de titel 'Beste Binnenstad van Nederland' alleen nog mee op de lichtkranten waarmee naar de parkeergarages verwezen wordt.

"Maar we gaan er natuurlijk wel meer mee doen", aldus Marlice Dreessen, directeur van de VVV Breda, "op onze briefhoofden, in allerlei gemeentelijke uitingen, ook borden aan de invalswegen, we willen het natuurlijk wel overal laten weten."

Mooi, maar intussen pronken die Bosschenaren met Bredase veren. Niet dan? "Ja, dat is wel erg slecht, dat is natuurlijk belachelijk."

Dreessen noemt de VVV in Den Bosch een van haar beste 'concullega's'. "Ze hebben me dan wel als een van de eersten gebeld om ons te feliciteren", aldus Dreessen, "maar dit ga ik uiteraard aankaarten in het eerstvolgende overleg."

Haar Bossche evenknie was gisteren voor commentaar niet bereikbaar, net zomin als de afdeling voorlichting van de gemeente Den Bosch, en Detailhandel Nederland, organisator van de verkiezing.

De Consumentenbond wel, die geregeld ondernemers wegzet, die ten onrechte met de veren van de bond pronken of er te lang mee blijven pronken als ze een eervolle vermelding gekregen hebben.

"Ook al hebben we met deze zaak niets te maken", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond, "dit is natuurlijk niet netjes, dit zou je pure misleiding kunnen noemen."

Gaat Breda er ook zo lang mee uitpakken? "Natuurlijk niet", aldus Dreessen, "maar wacht even, wel als we over twee jaar weer winnen natuurlijk."

Update: Bossche borden 'Beste Binnenstad' snel weg

Posted: November 14, 2009 08:11 PM (319 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .