logo-bns-app.png« Houten wig perfectioneert boxgeluid | Index | The Elbow »

December 19, 2009, by Léon Krijnen

Baalcadeaus   

presents.jpg

Goed voornemen, een jaar geleden: alles meteen afwerken. Niet helemaal gelukt, dus ben ik er nu op tijd bij. Het kan maar gebeurd zijn, nietwaar? Voornaamste voornemen: ik maak me niet druk meer.

Lach niet: u kent er een paar die dat voornemen ook hadden en we weten allemaal hoe het daarmee afgelopen is. Stil maar: ik ga me lekker niet ergeren aan de dingen die vlak voor kerst uw bloed doen koken.

Zoals de rijen in de supermarkt, de sneeuw, verkeerde cadeaus, alweer dezelfde kerstfilms. Doodergeren doet u zich, volgens een onderzoek waarvan de resultaten deze week gepresenteerd werden.

Om u op te naaien, hoef ik alleen maar aan te komen met onpersoonlijke cadeau- of tegoedbonnen, doe-het-zelfdingetjes en rommel uit de categorie lingerie, stropdassen, zakdoeken en sokken.

Ik weet nu dat zeventig procent van mijn medelanders kerst viert. Maar ook dat veertig procent van hen in de stress schiet en dat bijna de helft van u kerst niet meer dan obligate gezelligheid vindt.

Wie er garen bij spint, is Marktplaats, de initiator van dat onderzoek. Weliswaar zet dertig procent van u het baalcadeau gewoon in de woonkamer, maar dat is misschien omdat schoonmoeder regelmatig op bezoek komt.

Een derde zet de rommel op zolder of in de schuur. De rest is verstandiger: die zet het baalcadeau te koop op internet.

Nou maar hopen dat de gulle gever niet gaat zoeken op de postcodes van vrienden en bekenden, want dat levert pas ergernis op! Mijn goede voornemen: mezelf niet ergeren aan iedereen die zich loopt te ergeren.

Posted: December 19, 2009 10:16 AM (256 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .