logo-bns-app.png« Spannende tijden voor Saab-liefhebbers | Index | Walvisjagers »

January 08, 2010, by Léon Krijnen

Krabbend naar het Kever Winter Festijn   

winterkever.jpg

De meeste cabriolets en de wat zeldzamer exemplaren staan allemaal in de winterstalling, anderen blijven dapper door de sneeuw ploegen: Kevers. De luchtgekoelde Volkswagens, die zolang ze bestaan een reputatie hoog te houden als het om altijd starten gaat, ook als het min vijftig is.

Ondanks die reputatie hebben doorgewinterde Kever rijders dezer dagen onder het rijden het krabbertje bij de hand. Ze ze weten dat iedere Kever altijd start, maar dat de voorruitverwarming nooit het sterkste punt geweest is. Als het flink vriest condenseert de adem tegen de voorruit en dan is het met één handje krabben geblazen.

Hoe dan ook; Kevers en winters hebben iets met elkaar. Voldoende reden om er weer een Kever Winter Festijn tegenaan te gooien, in het Autotron in Rosmalen. Voor de achttiende keer alweer, dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 januari.

Het is een traditie geworden die ieder jaar enkele duizenden Kever-liefhebbers trekt. Het hele weekeinde kunnen ze terecht op de onderdelenmarkt. Voor nieuwe en gebruikte onderdelen, complete professioneel afgebouwde motoren, of zeldzame hebbedingetjes. Er zijn standhouders uit heel Europa die ook al dan niet gerestaureerde Volkswagens te koop aanbieden.

Op zondag is er de grote luchtgekoelde Volswagenshow. Die dag zijn er enkele tientallen auto's te bewonderen die zo origineel dan wel zo speciaal mogelijk zijn gerestaureerd. Vrijwel alle modellen van de Kever worden tentoongesteld, maar ook Karmann Ghia's, de 411 en 412's, VW Porsche 914's, Regina's en Dragsters.

Intussen is het weer dertien jaar geleden dat de New Beetle zijn opwachting maakt, die in het Volkswagen wereldje nu ook als een klassieker beschouwd wordt. Ze strijden mee om de prijzen in de verschillende categorieën, die om 16:00 zondagmiddag worden uitgereikt.

Om de mooiste prijs van de dag doet iedere bezoeker automatisch mee: een mooie kant- en klare Kever. Die wordt meteen na de prijsuitreking van de show onder de bezoekers verloot.

Voor wie van plan is om de kinderen mee te nemen: draaimolen en springkussen staan in de kinderhoek op het bordes van het Autotron. Verder is er een Volkswagen clown die de kinderen schminkt en kunnen er de hele dag afbeeldingen van Volkswagens ingekleurd worden.

Kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang, tot en met 11 jaar € 5,-, volwassenen € 10,-

Alle informatie: www.keverwinterfestijn.nl

Posted: January 8, 2010 11:37 AM (374 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .