logo-bns-app.png« In de zorg | Index | De man van stavast vindt het welletjes »

April 08, 2010, by Léon Krijnen

Alex laat zich voorlichten bij Google   

khuis.jpg

Hare Majesteit Beatrix toonde zich in haar Kersttoespraak nogal scpetisch over de wondere wereld van internet, maar haar oudste zoon Prins Willem Alexander heeft vanmorgen desondanks een bezoek gebracht aan Google.

Het bezoek van de Kroonprins, aldus een persbericht van Google, stond in het teken van nieuwe trends op internet.

De Prins van Oranje werd geinformeerd over de bijdrage van internet aan economische groei en economisch herstel en sprak onder meer met enkele ondernemers die online zaken doen.

Vervolgens kreeg hij informatie over internet als bron van innovatie. Ook werd gesproken over mogelijke toekomstige ontwikkelingen, zoals verbeterde zoekmogelijkheden door inzet van spraak en beeld en het combineren van mobiel internet en geografische informatie.

Tenslotte werd ingegaan op YouTube, waarbij ook de recente lancering van het Koninklijk Huis YouTube-kanaal op 18 maart jl. aan de orde kwam.

Kennelijk heeft de rede van Beatrix het een en ander losgemaakt binnen de Koninklijke Paleizen en de Rijskvoorlichtingsdienst, maar op een andere manier dan De Majesteit zelf op dat moment vermoedde.

Zo verwoordde ze het eind december nog:

Door het internet gaat volgens de koningin 'het gemeenschapsgevoel' verloren. 'De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen, maar ze blijven op 'veilige' afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend'.

Drie maanden later heeft het Koninklijk Huis een eigen channel op YouTube, is de website van het Koninklijk Huis (weliswaar nog geen 2.0 :-) in dezelfde royale layout opgepoetst, en waait er een andere wind door de paleizen.

Ik ben razend benieuwd naar de volgende toespraak van Bea waar het woord internet in voorkomt.

Posted: April 8, 2010 02:59 PM (288 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .