logo-bns-app.png« DC over de 25.000 followers | Index | In de sterren »

May 02, 2010, by Léon Krijnen

Cowboys in Paradise   

cowboys-in-paradise.jpg

Mijn probleem is het helaas niet meer, maar heren met een sixpack buikspieren en vakantiebestemming Bali: wees gewaarschuwd. Smalle heupen, een platte bruine buik, een hagelwit gebit, een charmante glimlach en bollende biceps vormen voldoende redenen om er gearresteerd te worden.

Op Kuta Beach liet de veiligheidschef deze week dertig jongens oppakken. De golf van arrestaties past in de langzaam voortsluipende islamisering van Indonesië, die nu zelfs van het islamitische Java naar het hindoeïstische Bali lijkt te zijn overgestoken.

Zijn er op Java ordetroepen actief die meisjes op hoofddoeken en kleding controleren, jongens die er op Bali té goed uitzien, worden opgepakt omdat ze gigolo zijn. Althans, volgens oberfeldwebel I Gusti Ngurah Tresna, die, zoals dat gaat in Indonesië, dat besluit echt niet in zijn uppie heeft durven nemen.

Uit welke laag de order afkomstig is, is lastig na te gaan; waar die door geïnspireerd werd, is in dit geval niet zo moeilijk. Dat is door de documentaire Cowboys in Paradise van regisseur Amit Virmani, die vorige week op een filmfestival in Zuid-Korea in première ging.

Dat de Kuta Cowboys zichzelf en buitenlandse dames al jaren vermaken op Bali, dat wisten de Indonesische apparatsjiks heus wel. De vermakelijke manier waarop Virmani Bali dat in beeld gebracht heeft, beviel minder.

Ach, de gekneusde lange tenen helen wel weer. Vrijgezelle dames kunnen gerust zijn: de Kuta Cowboys werken tijdelijk in de cel aan hun sixpacks, maar zet de massage- en zonneolie maar klaar. Komt weer goed.

Posted: May 2, 2010 11:06 AM (244 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .