logo-bns-app.png« De Rotterdamse brandgrens, zeventig jaar later | Index | Een knipoog naar de blije, drinkende mens »

May 22, 2010, by Léon Krijnen

Met zijn allen   

earth-in-sun.jpg

Als Harold Camping gelijk krijgt, hebben we nog 364 dagen de tijd. Op 21 mei 2011 is het Dag des Oordeels en komt Jezus al zijn aanhangers ophalen. Vijf maanden later vergaat moeder aarde, mét alle ongelovigen.

Ik lig er niet wakker van, en doet u dat ook maar niet. Om te beginnen heeft Camping, inmiddels tachtiger, hetzelfde onheil al vaker voorspeld.

Bovendien: zolang de wereld bestaat zijn er figuren en sektes volgens wie de wereld allang ontploft had moeten zijn. Los van het door hen verkeerd gegokte tijdstip krijgen ze ooit gelijk. Iedere sterrenkundige kan u precies uitleggen waarom de aarde over ruim drie miljard jaar door de zon opgeslokt wordt. Aan de aantrekkingskracht tussen zon en aarde kunnen we niets veranderen.

Uiteindelijk gaan we daarom met zijn allen, als een mot die in een kampvuur eindigt.

Weinig redenen derhalve om aandacht te besteden aan de laatste voorspelling van Camping. Behalve dan de snelheid waarmee die de afgelopen weken om de aarde begint te razen.

Dankzij Family Radio, dankzij internet. FamilyRadio.com ziet er niet uit, maar de schijn bedriegt hier.

Alles werkt, het zenuwcentrum van een razendsnel groeiend imperium, met gepreek in alle talen die je maar kan verzinnen.

Kortegolf of FM, via de kabel, de website of de satelliet: er is geen uithoek op aarde waar Family Radio niet ontvangen, gehoord of bekeken kan worden.

Niet verrassend: via de opvallendste button op de website kan je veilig een digitale donatie verrichten. Ook in het Roemeens. Zouden die skimmers er achter zitten?

Posted: May 22, 2010 09:31 AM (253 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .