logo-bns-app.png« De modernste snufjes van vroeger | Index | Lokjongeren nu ook barkeepers laten testen? »

August 07, 2010, by Léon Krijnen

Bemoeiziekte   

bier-is-goed.jpg

Af en toe is spam best leuk. Zo kreeg ik deze week een mailtje waarin alle voordelen van bier op een rijtje waren gezet. Of ze wetenschappelijk bewezen zijn, weet ik niet, maar ik werd er verrekte vrolijk van.

Link: Lokjongeren nu ook barkeepers laten testen?

Bier is volgens het manifest goed tegen hartinfarcten en beroertes, goed voor je bloeddruk, kan diabetes verhinderen, verbetert je geheugen, is goed voor de botten, levensverlengend.

Bier stopt diarree, stress, nier-en galstenen, slaapstoornissen en kanker. Je krijgt er een schone huid van, wordt niet gauw verkouden, het is goed voor zwangere vrouwen, bevordert de eetlust, remt maagzweren en bevordert de stofwisseling.

Ik heb het niet verzonnen, ik vertel het alleen maar verder.

Al is het maar uit balorigheid over die bemoeizuchtige burgemeesters, die denken uit te mogen maken op welke leeftijd uw nazaat voor het eerst een pint zou mogen gaan drinken in uw stamkroeg.

Flagrante flauwekul.

Laat ouders dat lekker zelf uitmaken. Wie het een goed idee lijkt zorgt zelf maar dat junior voor zijn achttiende verjaardag niet in een café komt, en vanaf die dag heeft u er niets meer over te vertellen.

De overheid moet zorgen dat er voldoende belastingen binnenkomen om de boel goed te laten draaien, en zich niet bemoeien met hoe we ons leven inrichten.

Iedereen moet zelf uitmaken wanneer hij zijn puber in staat acht het eerste pilske te proeven in een gezellige omgeving die daar uitermate voor geschikt is: een café.

Bemoeizieke burgemeesters hebben daar niets mee te maken.

Posted: August 7, 2010 11:24 AM (252 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .