logo-bns-app.png« Lokjongeren nu ook barkeepers laten testen? | Index | 'Een bittere teleurstelling' »

August 10, 2010, by Léon Krijnen

De golfjeugd swingt op Princenbosch   

princenbosch.jpg

Simon Simonse van de Keppelse Golfclub en Noëlle Beijer van de Heemskerkse Golfclub zijn gisteren Nederlands kampioen Strokeplay tot en met 15 jaar geworden over tweemaal achttien holes op de baan van Princenbosch in Molenschot.

Link: Alle uitslagen

Het door de Nederlandse Golf Federatie (NFG) georganiseerde kampioenschap werd onder stralende weersomstandigheden gespeeld, waarbij de vlagerige wind zich af en toe een extra plagerige tegenstander toonde voor de jeugdige swingers en putters.

Voor de kenners een indruk van de speelsterkte van Nederlands beste golfjeugd: Simonse bleef met een totaal van 143 over 36 holes drie slagen boven par, Beijer scoorde 152, 12 slagen boven par. Af en toe met een mengeling van bewondering en jaloezie gadegeslagen door enkele senioren die liever niet te koop lopen met hun eigen handicap.

Dat ook in golf, zoals in zo veel sporten, mysterieuze krachten een rol spelen, bleek uit de reactie van Noëlle Beijer toen ze afscheid kwam nemen van wedstrijdleider Jan Visser. Met een stralende lach, een enorme bos bloemen in de handen: "Moet je nagaan, gisteren liep ik nog een ronde van over de negentig in Wouw. Het ging werkelijk van geen kanten, en vandaag lukte alles."

Het baanrecord op Princenbosch is een messcherpe 62. "Niet om daar iets op af te dingen," aldus Visser, "maar een vlijmscherp record staat op bijna iedere baan. Er komt altijd een dag dat ook de beste golfer er de dag van zijn leven heeft. Maar als je naar de score van vandaag kijkt, vergeleken met andere jeugdkampioenschappen, dan is hier vandaag heel goed gespeeld."

Amsterdammer Visser was dik tevreden over het verloop van het NK op de sfeervolle parkbaan van de familie Beenackers. "Altijd fijn om bij zo'n club als deze zo ontvangen te worden."

Posted: August 10, 2010 10:25 AM (288 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .