logo-bns-app.png« 'Aan Twitter hebben we hier even niet gedacht' | Index | Gmail.pl staat te koop »

August 17, 2010, by Léon Krijnen

iDose   

idose.jpg

Een leeftijdsgroep naderend waar allerlei kwalen op de loer liggen, waaronder oorsuizingen en doofheid, ga ik het zelf niet proberen: iDose.

Weliswaar ben ik een grootgebruiker van muziek via iTunes en Spotify, maar meer doe ik er nog niet mee.

Tip, voor wie geen buitenlandse beurs kan krijgen: tegenwoordig kun je via iTunes ook al de podcast van complete colleges gratis ophalen. Waaronder colleges van het gerenommeerde Stanford waar Larry Page en Sergey Brin, de stichters van Google, het vak geleerd hebben.

Dat terzijde, zolang internet bestaat wordt net zo veel moois als slechts verspreid. iDose, tot deze week had ik er nog nooit van gehoord, is audio-cocaïne.

Een digitale vorm van iedere drug die je maar kunt verzinnen; hasj, coke, crack, methamphetamine, lsd, xtc. Te downloaden als mp3 in de winkel van iTunes.

Je hoeft alleen maar een koptelefoon op te zetten om net zo high te worden als van een pil of een spuit.

Absoluut gelul natuurlijk, maar hele horden tieners blijken er verslaafd aan te zijn. Sommige tunes zijn gratis, andere kosten een paar dollar, maar er zijn ook albums van 200 dollar die grif gedownload worden.

Ik zou me weinig zorgen maken als ouder van een puber die aan de iDose is. Het geld verdwijnt weliswaar in de digitale goot, maar dat lijkt me minder schadelijk dan dat het naar real time dealers gaat.

Vooruit, toch maar eens even een digitaal proeverijtje gedaan met de koptelefoon op tien. Wat ik vooraf vreesde klopt: mijn oren suizen, en ik ben misselijk.

Laat uw kids maar. Het waait wel weer over.

Posted: August 17, 2010 10:42 AM (263 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .