logo-bns-app.png« Vrouwentongen en Mannenpraat | Index | Hoe stel je een betrouwbare diagnose? »

September 11, 2010, by Léon Krijnen

Broekjes uit   

fluitje.jpg

Voetbalscheidsrechters van Nederland: wees gewaarschuwd. Trek dit weekeinde onder het broekje een paar panty's aan, bescherm uw kroonjuwelen met een stevige riem, of desnoods een tok en een paar jarretelles.

Paul de Leeuw, de meligste lolbroek van de (nog) niet-commerciële omroepen, heeft een prijs op uw edele delen en blanke billen gezet.

De man van de dramatisch dalende kijkcijfers. In Engeland noemen ze zo iemand een has been. Soms zap ik er per ongeluk langs, maar ik blijft nooit langer hangen dan tien seconden.

Ik kan niet goed tegen figuren die er groot genoegen in scheppen om anderen in de zeik te zetten zonder zichzelf ooit kwetsbaar op te stellen. Misschien zie ik het wel fout, maar dat zal dan komen omdat ik nooit langer dan tien tellen kijk.

Hoe dan ook, die immer breedlachende lolbroek zonder zelfspot heeft tijdens zijn show alle voetballers van Nederland opgeroepen om dit weekeinde filmpjes te maken van scheidsrechters wier broekjes naar beneden worden getrokken. De leukste inzending krijgt driehonderd euro van meneer.

De oproep zelf heb ik niet gezien, maar ontvangen via de Twitter van Joost Eerdmans: Paul ik wil je spreken! Waarom laat je scheidsrechters niet met rust? Zo komt de vrede op het voetbalveld niet terug.

Het is voorspelbaar wat er dit weekeinde op sommige amateurvelden gaat gebeuren. Ik wed dat er een analoog verband aangetoond zal worden tussen de kwaliteit van het voetbal en de show van De Leeuw. Hoe lager het niveau, hoe meer broekjes er afgetrokken worden.

Posted: September 11, 2010 12:03 PM (248 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .