logo-bns-app.png« Paddenstoelen schieten de grond uit | Index | Update van twee restauratie-projecten »

October 02, 2010, by Léon Krijnen

Buitenaards baantje   

mars.jpg

Het leek me het mooiste baantje ter wereld, al was het maar omdat je de enige zou zijn en je derhalve met collega's niets te schaften zou hebben. De VN zouden astrofysica Mazlan Othman gevraagd hebben om namens de wereld ambassadeur buitenaardse wezens te worden. Dat voor het geval aliens zich aan de rand van onze dampkring zouden melden.

Ik moest meteen aan ET, Men in Black en War of The Worlds denken. Maar Mazlan Othman? Gerenommeerd wetenschapper, voor wie een Nobelprijs in het verschiet ligt, een leven lang gestudeerd op natuurkunde en sterren.

Directrice van het in Wenen gevestigde ruimtevaartbureau van de VN. Het nieuws was te mooi om waar te zijn, en dat was het ook. Een foutje van een van de duizenden tolken op de VN-kantoren, of een streek van een grappenmaker.

Zeer serieus daarentegen leken zeven Amerikaanse oud-officieren op een persconferentie in Washington. Volgens hen hebben buitenaardse wezens nucleaire complexen van de Amerikanen en Britten geïnfiltreerd om kernraketten te saboteren.

Live uitgezonden door CNN, en niemand durfde te lachen. Dat terwijl het toch echt ging over vliegende schotels die met lichtstralen kernrakketen onklaar gemaakt zouden hebben.

Zoals altijd in dit soort gevallen werden er doofpottheorieën aangesleept. De gepensioneerde commandanten zouden kunnen bewijzen dat de top van leger en luchtmacht alles weten, maar stelselmatig liegen.

Misschien moeten de VN dat zevental maar een eigen ambassade geven. Op Mars.

Posted: October 2, 2010 10:45 AM (230 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .