logo-bns-app.png« Frituur Zorro | Index | Internet: de adressen zijn nu echt bijna op »

October 17, 2010, by Léon Krijnen

Watjes!   

big-jim.jpg
In Memoriam: Big Jim

Altijd gedacht dat het typisch iets voor Duitsers en Belgen was: volwassenen die voor cowboy of indiaan spelen. Nu we hier ook zoiets hebben ben ik benieuwd hoe het er aan toe zal gaan bij het NK Dutch Rodeo in Eersel.

Vooral het onderdeel koeiendrijven spreekt me aan. Cattlepenning noemen ze het. Zelf koester ik een paar fantastische herinneringen aan veedrijven, in Queensland.

In de kraal kreeg ik les van de ouwe Tom Leahy. Hoe met een paardeleren zweep een tamelijk opgefokte stier via de kooi op de truck naar het slachthuis te dirigeren.

Op mijn gemak was ik niet, in die kraal van tien bij tien. De ongecastreerde roodharige leek een pitbull van een ton. Drommels goed beseffend wat zijn lot was, vastbesloten zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

Met een voorpoot trapte hij kruiwagens vol grond en stront omhoog, de massieve kop naar beneden gebogen, zodat ik alleen het wit van zijn ogen zag. Snuivend als een paard dat wil rennen, liters schuimend snot uit zijn neus druipend.

Easy mate, gromde Tom, terwijl hij de zweep twee keer op de natte neus liet klappen. Uithalend voor de derde keer bleef de zweep achter zijn rug in de laaghangende tak van een Eucalyptus hangen.

De bloed ruikende minotaurus leek door een katapult afgevuurd. We redden het vege lijf via een barrel roll, mijn bejaarde leraar over de bovenste boomstam, ik wit van de schrik onder de onderste.

De kraal kraakte alsof er een tank tegenaan daverde, terwijl bloed, snot en stront me om de oren spetterden.

In Eersel doen ze het dit weekeinde met tamme koeien.

Watjes!

Posted: October 17, 2010 10:19 AM (272 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .