logo-bns-app.png« Help! Geen dekking! | Index | Opgedragen aan de helden »

November 06, 2010, by Léon Krijnen

Weggeven?   

allen-and-violet.jpg

Elf miljoen is een hoop geld, maar als ik het zou verdelen over alle inwoners van Breda, is het niet meer dan ruim zes tientjes per inwoner.

Onsterfelijk populair zou ik me daar niet mee maken denk ik, dus het zou wellicht beter zijn zo’n bom duiten over vrienden en familie te verspreiden.

Helaas is het mijn probleem niet, maar een bejaard echtpaar uit Canada hoefde er niet lang over na te denken.

Allen en Violet Large wonnen drie dagen geleden 11,1 miljoen dollar in de Canadese staatslotto. Het geld stond maar amper op de rekening of Allen en Violet hadden bijna alles weggegeven.

Aan de familie, de kerken in de regio, de brandweer, het Rode Kruis en het ziekenhuis waar Violet wordt bestraald voor baarmoederhalskanker.

Twee procent stopten ze zelf in een spaarpotje, ‘voor het geval het dak gaat lekken’. Of voor een nieuwe auto, maar zolang de Dodge Diplomat van 1987 het nog doet, blijven ze daar gewoon in rijden.

Mooi verhaal in deze donkere dagen. Net zoals dat van die Bussumse ex-dakloze die er deze week pas achter kwam dat zijn natuurlijke vader in 1992 als multimiljonair is overleden.

Omdat die op zijn sterfbed dacht kinderloos te zijn, liet hij zijn geld na aan een stichting voor goede doelen. Een paar weken geleden bleek uit een DNA-test dat de 28-jarige Jerry de erfenis misgelopen was.

Toch hou je ook aan dat verhaal een goed gevoel over, want de advocaat en stichting die het geld beheren, gaan bekijken hoe ze Jerry op weg kunnen helpen.

Misschien moeten ze maar beginnen met een paar rijtjes staatsloten te kopen.

Posted: November 6, 2010 10:38 AM (269 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .