logo-bns-app.png« Broeder Martinus: emeritus woordvoerder in Gods naam | Index | 'Alles draait om participatie en integratie' »

November 20, 2010, by Léon Krijnen

Suicide Twins   

suicide-twins.jpg
Candice (links) en Kristin Hemmeler

De overtreffende trap van bizar. Een eeneiige tweeling die een zelfmoordpact sluit, om elkaar vervolgens in het voorhoofd te schieten. De een dood, de ander niet. Waarop de politie er bijna een week over doet om uit te vinden wie dood is en wie leeft: Candice of Kristin?

Volgens verbijsterde getuigen liepen ze ontspannen een schietbaan bij Denver op, keurig gekapt en opgemaakt. Daar gingen ze zonder verder ceremonieel tegenover elkaar staan, richtten ieder een pistool op het voorhoofd van de ander en haalden de trekkers over. De overlevende - Candice? Kristine? - is woedend dat ze nog leeft.

Deed me denken aan de Suicide Twins.

Een van die vele rare bands die in de jaren tachtig vanuit Finland internationaal door probeerden te breken met een combinatie van pure punk, glitterrock, gothic gedoe en rauwe blues. Een genre dat in Finland nog steeds populair is. Lordi bijvoorbeeld, dat een paar jaar geleden met een bombastische kruising van hardrock en Lord of The Rings het Songefestival won.

De Suicide Twins veroverden de wereld niet, maar werden er meerdere malen van beschuldigd dat ze met hun muziek de zoveelste getormenteerde ziel het laatste zetje naar het hiernamaals gegeven zouden hebben.

Mede daardoor verdwenen ze eind jaren tachtig van het toneel. Oprichter Jan Stenfors, die zich Nasty Suicide noemde, ging voor apotheker studeren, maar leeft nog steeds.

Zoiets krijg je niet verzonnen, net zo min als dat bizarre drama in Denver.

Posted: November 20, 2010 12:34 PM (241 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .