logo-bns-app.png« Defensie US verbiedt disks en sticks | Index | Geen petjes, geen hoofddoekjes »

December 11, 2010, by Léon Krijnen

Strippers   

sumo-suit.jpg

Een bomvolle gasfles, sumoworstelpakken en een stripper. Kennelijk was de Bredase buurtvereniging Blauwe Kei geïnspireerd door Jackass.

Johnny Knoxville en die dikke dwerg met zijn omvangrijke blote achterwerk zouden er een smakelijke episode van kunnen bakken.

De gemeente Breda die het buurtfeest met 500 piek subsidieerde, kan er niet om lachen. B en W wil driekwart van het geld terug, zijnde het bonnetje van de stripper en het statiegeld van de gasfles.

De laatste eis lijkt me reëel. Kulargument van de Blauwe Kei: fles is niet leeg en wordt gebruikt bij jeu-de-boulen.

Ja, en?

Niet zo zeuren, met de pet rond en hou dat ding. Dat de gemeente die stripper weigert te vergoeden?

Je vraagt je af wat er voor 230 euro uit de kleren gaat, qua leeftijd en lelijkheid, maar goed. Smaken verschillen gelukkig. Maar wel een beetje kinderachtig om die striptease niet te vergoeden omdat-ie niet als zodanig op de goedgekeurde begroting stond.

Zouden ze er een punt van gemaakt hebben als De Blauwe Kei een diskjockey in plaats van een volksdansgroep ingehuurd zou hebben?

Tuurlijk niet. Kennelijk vinden ze bij de gemeente dat strippers niet met gemeenschapsgeld gesubsidieerd mogen worden. Die opvatting lijkt me een beetje achterhaald, nu zelfs boswachters op het Binnenhof als protest uit de kleren gaan.

Al waren die dan weer zo preuts om hun degelijke witte ondergoed aan te houden. Terwijl ze zelf vooraf met veel bombarie aangekondigd hadden zichzelf helemaal bloot te geven.

De ene strip-act is de andere niet, maar de boswachters gaan er net zo klungelig mee om als de Bredase ambtenarij.

Posted: December 11, 2010 02:56 PM (261 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .