logo-bns-app.png« Geld via Twitter naar Kaddafi | Index | Trots en frustratie op vliegbasis Gilze-Rijen »

April 26, 2011, by Léon Krijnen

Wij en jullie   

babyboomers.jpg

Wij mochten op onze verjaardag op de lagere school een snoeptrommeltje rond laten gaan, met toffees en zuurtjes. Jullie mochten een feest voor de hele buurt geven.

Wij zijn in onze jeugd één keer in de Efteling geweest. Daar kregen we ranja met een rietje en als diner een frietje met. Jullie gingen drie dagen naar Disneyland en moesten op de Magic Mountain overgeven van de hamburgers en de milkshakes.

Wij gingen in juli drie weken naar Domburg en moesten in de voortent iedere avond aardappelen schillen. Jullie mochten zes weken mee naar Florida of de Malediven, iedere avond uit eten.

Wij fietsten overal naar toe, ook bij nacht en ontij. Jullie werden in een auto gebracht en opgehaald. Wij werden voorgelicht, en begrepen daarna alleen maar dat het niet mocht. Jullie mochten op je vijftiende al bij je liefje blijven slapen.

Wij hadden één televisie in de hele straat en daar mochten we naar Dappere Dodo, Pipo de Clown en Ivanhoe kijken. Jullie hadden een eigen kleurentelevisie op je kamer en een dvd-speler. Wij kregen beneden thee met een mariakaakje.

Jullie hadden boven zelf een koelkastje met drank. Het enige geld dat wij leenden, was voor onze studie en hebben we zelf terugbetaald. Jullie leenden maar raak terwijl wij spaarden voor onze pensioenen.

Wij zijn de babyboomers en wij gaan oogsten wat we gezaaid hebben. Wij zijn er trots op. Probeer er ook wat van te maken, in plaats van over ons te zaniken.

Posted: April 26, 2011 09:11 AM (244 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .