logo-bns-app.png« Gaap, scheit, liger, tion en zorse | Index | Mekka door een knoopsgat »

May 21, 2011, by Léon Krijnen

It giet aon!   

harold-camping.jpg

Vandaag is de Dag des Oordeels. Ut giet oan! Relax, u heeft ruimschoots de tijd om orde op zaken te stellen.

De Messias landt vanmiddag om zes uur Californische tijd en dan liggen we hier al lang en breed op één oor. Rustig aan; gelooft u niet in God, maar ziet u Hem desondanks arriveren, dan kunt u nog vijf maanden lang lekker los van God gaan. Zoveel tijd heeft de Messias volgens de Bijbel namelijk nodig om alle gelovigen bij elkaar te harken voordat Hij de rest laat barsten. Als de voorspellingen van Harold Camping tenminste kloppen. De bijna 90-jarige predikant heeft het afgelopen jaar een hoop publiciteit – en donaties – gescoord met zijn voorspellingen. Zodat ik razend nieuwsgierig ben naar zijn eerstvolgende persconferentie.

Ik blijf er niet voor thuis, want het is mooi weer en er staan toertochten op het programma. Als ik niet van mijn racefiets gereden word door een dronken Oost-Europeaan, bekijk ik de uitleg van Camping morgenavond wel op zijn website.

Op termijn krijgt deze dominee zijn gelijk overigens vanzelf. Er gaat alleen wat meer tijd overheen. Iedere natuurkundige kan u op een zakjapanner voorrekenen wat het effect van de aantrekkingskracht tussen de massa van de aarde en van de zon is, en die van hun respectievelijke banen.

Over 3 miljard jaar zal de aarde door de zon opgeslokt worden. Miljoenen jaren eerder zal de hitte van de zon de aarde in een gesmolten knikker veranderen. Dat is de enige voorspelling die ik serieus neem. Tot volgende week!

Posted: May 21, 2011 02:22 PM (251 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .