logo-bns-app.png« Knallen met je Twitter background | Index | Google + nu zo goed als live »

June 29, 2011, by Léon Krijnen

Dorus kaal en uitgekleed   

old-dorus.jpg

Voor iedereen die zich afvraagt waarom mijn zwart-rode Kever Pick Uppie zo lang uit beeld is: hier is het antwoord.
Tot op de laatste schroef uit elkaar, tot op het bot ontleden en helemaal kaal; gestript en gestraald. In Tsjechie, waar ze dat soort werk voor betaalbare uurprijzen doen.

Wie goed kijkt herkent dak, bak en bodem. Wordt vervolgd en komt goed. Planning is zes maanden, dus ik reken op een jaar: mei 2012.

Ik heb Dorus in 1986 gekocht, maar toen was-ie al tamelijk rot. Hij is bij Hot Rod in Doesburg in 1988 voor de eerste keer gerestaureerd en vanaf de bodem opnieuw opgebouwd. Ik denk dat ik er daarna tussen 88 en 2001 iets van 400.000 kilometer mee gereden moet hebben, omdat het toen mijn enige auto was, en ik reed er voor de krant van hot naar her mee. Tennistoernooien plus vakanties naar Belgie, Duitsland, Portugal, Spanje, Joegoslavie, Oostenrijk, Italie, Frankrijk, Engeland en Griekenland.

De laatste tien jaar heeft-ie alleen 's zomers gereden en deed ik de werk en vakantiekilometers in de boodschappenbak, de 300D Automaat, iets ruimer en comfortabeler.

Op naar de volgende wedergeboorte. Hier staat nog een album met foto's uit het rijke verleden van Dorus: Picasaweb/DorusDream

P3050260.jpeg

Ter memorie: een foto van zoals Dorus op een aanhanger richting Het Oosten vertrok.

Posted: June 29, 2011 08:40 AM (217 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .