logo-bns-app.png« ‘Geen pindakaas aan mijn biljart!’ | Index | Op naar een nieuwe e-mail etiquette »

July 04, 2011, by Léon Krijnen

Proost!   

sterwijnen.png

Een fles wijn vier keer over de kop tussen groothandel en uw eerste slok? Hoezo groothandel? Maar zat horecaffers die hun boodschappenwagentje bij de Aldi of de Lidl volgooien en de kurken laten knallen na de stickers met zorg verwijderd te hebben.

Een toost op die twee supers. Wijnkenners die spreken zonder last of ruggespraak, en mét diploma, zijn er lyrisch over. Je kan er voor een tientje een uitstekende Chateauneuf du Pape 2007 of een prachtige Pouilly Fumé 2008 halen.

Overigens: soep gaat nog vaker over de kop. Bij mijn favoriete toko zag ik onlangs een mij bekende restaurateur - hij had een grote zonnebril op, terwijl het buiten regende - zijn mandje volladen met de hemelse Koreaanse, Thaise en Chinese soepen die ze daar in zakjes verkopen.

Die doen ter toko rond de euro het stuk, of 6 voor 5 euro. Op zijn menu prijken ze als voorgerechtje, met nog meer verkleinwoordjes omschreven, voor 8 tot 10 euro.

U begrijpt: ik heb me kostelijk vermaakt om de krokodillentranen van dat clubje koks en sommeliers dat zich zo schandalig in het pak genaaid voelt.

Omdat een paar handige optimisten 'hun' wijnen voor een fractie van wat zij er zelf met droge ogen voor durven te vragen, met een normale, maar kennelijk nog steeds winstgevende marge in de markt zet.

Hoezo 'jullie' wijn? Doe niet zo krampachtig en kinderachtig, ga van je eigen kracht uit en klaag en zeur niet zo. Die olijke snaken van SterwijnenThuis.nl wens ik groei en geluk.

Omdat zij die handel in gebakken lucht zo heerlijk transparant maken.

Proost!

Posted: July 4, 2011 10:49 AM (260 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .