logo-bns-app.png« KPN: de Nationale Neanderthaler | Index | De browseroorlog laait weer op »

July 23, 2011, by Léon Krijnen

Echte namaak   

fake-apple.jpg

Vermoeiend weekje achter de rug. Samengevat: in één en dezelfde week overstappen van Facebook naar Google +, van Snow Leopard naar Lion, van Nokia naar iPhone, dat is een hoop gedoe. Als u er geen jota van snapt, geeft niks, gewoon verder lezen.

Waar het om gaat: ik ben gek van Macs, gemaakt door Apple. Niet omdat ik een snob ben, maar omdat ik computers zonder gesodemieter wil.

U hoort mij niet zeggen dat Apple alles is, en Windows niks. Wie dat beweert is een snob. Ook met spul van Microsoft valt tegenwoordig kennelijk te werken, hoor ik wel eens.

Over één ding zijn we het roerend eens: alles van Apple is duurder dan vergelijkbare apparaten van andere producenten. Soit, dat heb ik er graag voor over.

Chinezen zijn de grootste snobs van de wereld. Chinezen maken alles na wat duur en mooi is. Soms plakken ze er een nieuw merk op, maar vaker produceren ze vervalsingen die als origineel in de markt gezet worden.

Kan alleen in China: in sommige steden staan compleet nagemaakte Apple Superstores, vol met vervalste Apple computers, iPads en iPhones. In het bekende blinkende, witte, glanzende design van Apple, met Apple werknemers in zwarte spijkerbroek en blauwe T-shirts met Apple- logo en Apple-badge om de nek.

De computers zijn niet van echt te onderscheiden, maar het mooiste komt nog.

Die hele keten van namaak is zo fantastisch professioneel opgezet en uitgevoerd dat de apetrotse werknemers zeker weten dat ze echt bij Apple in dienst zijn. De ultieme perfectie van echte namaak.

Zou mijn nieuwe iPhone echt zijn?

Posted: July 23, 2011 07:50 PM (261 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .