logo-bns-app.png« Even een foto Twitteren, omdat het nu kan | Index | Leuke foto-apps voor je smart-phone »

August 13, 2011, by Léon Krijnen

Geloofshumor   

baptized.jpg

Het is een van die prachtige paradoxen van Amerika. Grote reclameborden op keurig geschoren gazons rondom smetteloze kerken en kerkjes. Met hilarische teksten.

Amerika is een land van schijnbare én echte tegenstellingen, waardoor je altijd weer verrast wordt. De mooiste dingen ter wereld worden er gemaakt, maar ook de lelijkste en de slechtste.

Bij een moskee zullen grappige reclameborden wel nooit komen staan. Maar de pastoor en de dominee zie ik hier ook niet uit de hoek komen zoals die in de Verenigde Staten. Een lijn heb ik nooit kunnen ontdekken, maar het zijn allerlei genootschappen die humor als middel tot redding der ziel of bekering der geest aanwenden.

Assemblies of God, Cross of Christ, Baptisten, Lutherans, Methodisten, Presbyterianen, United New Church of Christ en zo nog wat van die kerken die we in Nederland voor het gemak als zwarte kousen zien en vereenzelvigen met homohaat, hel en verdoemenis.

Dat zal in sommige gevallen best kloppen, maar het zou er in Nederland een stuk vrolijker op worden als protestanten, katholieken en moslims hun toko ook zo aan zouden prijzen.

Paar voorbeelden uit mijn verzameling: 'Vindt u dat het heet is? Stelt u zich de hel eens voor'.

'Niet alle vragen kunnen door Google beantwoord worden'.

'Van trots inslikken hoef je niet te kotsen'.

'Waarom zou u een Tom Tom kopen? Jezus wijst de weg gratis.'

'Als Darwin gelijk had, hadden moeders vier armen'.

Mijn mooiste: 'Parkeren alleen voor gelovigen. Overtreders worden gedoopt.'

Posted: August 13, 2011 11:23 AM (241 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .