logo-bns-app.png« De Social Media Guide wijst de weg | Index | Van de koekoek naar de Khan Academy »

September 19, 2011, by Léon Krijnen

Boerka's?   

amish.jpg

Landelijk zijn er ongeveer 75 mensen die een boerka dragen. Heeft Donner niks beters te doen dan zich daarmee bezig te houden? Lijkt me dat er genoeg te doen is bij het beveiligen van websites van de overheid.

Zie ook de reacties op de website van de krant.

Overigens: gaan er mannen of vrouwen achter die boerka's schuil? Zolang dat ding niet afgaat, kan ik niet zien wat voor kop eronder zit.

Een vaststelling waarmee onvermijdelijk het belangrijkste argument om de boerka te verbieden enigszins begrijpelijk is. Bij de bank gaat de voordeur ook niet open als er een bromfietser voor de deur staat die vergeten is zijn helm af te zetten.

Aan de andere kant: er is nog nooit een bank of een juwelier door een bende boerka's beroofd, dus het sop lijkt me de kool niet waard. Hadden we maar Amish hier. Dan was Donner dag en nacht bezig met nieuwe wetjes.

Prachtige portretten die gisteren opdoken: acht mugshots, genomen door de politie in Graves County, in het verre westen van Kentucky. Zó weggelopen uit The Good, The Bad and The Ugly.

Bijbelse koppen, slordig geknipte kapsels, prehistorische baarden. Acht man van de Old Order Swartzentruber Amish. Gearresteerd omdat ze bij herhaling geweigerd hadden om een gevarendriehoek aan te brengen op hun zwarte, door zwarte paarden getrokken koetsjes.

Die driehoek is namelijk oranje en vanwege hun geloof mag er helemaal niets met felle kleuren.

Daar deed de bajes niet moeilijk over.

Het treurig ogende octet werd van donkere hansopjes voorzien, in plaats van de verplichte fel oranje gevangenispakken.

Hoe zou Donner dat opgelost hebben?

Posted: September 19, 2011 04:43 PM (266 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .