logo-bns-app.png« 't Vaartje bloeit in het buitengebied | Index | By Jove, I Love This Game! »

November 19, 2011, by Léon Krijnen

Toiletdag   

world-toilet-day.jpg

Of het nou wel of geen schrikkeljaar is, ik vraag me af of er nog één dag per jaar is die van het een of ander géén International World Day is. Dat er vandaag twee Werelddagen zijn is toeval, want de Wereld Mannendag en de Wereld Toilet Dag hebben officieel niets met elkaar van doen.

Ook al staat de irritatie over mannen en toiletten kennelijk hoog op de agenda van de Internationale Dag van de Vrouwenrechten (8 maart). Tenminste, volgens een leverancier van dure toiletten - kouwe kak is er tuk op - die de Toiletdag aangegrepen heeft om een poepdoos met geïntegreerde douche-functie aan te prijzen.

Zal best gerieflijk aanvoelen, maar het is te hopen dat de bril automatisch op en neer gaat. Want het omhoog laten staan van de bril is volgens vrouwen de irritantste gewoonte van álle mannen.

Dat moet een huiselijk probleem zijn, want waar vind je tegenwoordig in openbare gelegenheden nog één toilet dat door beide seksen gebruikt dient te worden? In vliegtuigen, maar er blijken al verschillende luchtvaartmaatschappijen te zijn die op de ene deur een mannetje en op de andere deur een vrouwtje plakken.

Beetje overbodig. Wie wel eens gereisd heeft in landen waar de toiletten niet helemaal je van het zijn, of in landen waar ze gewoon ontbreken, beseft alleen daarom al iedere dag hoe goed we het hier hebben.

Op het gemak, met de krant, een boek of de smartphone in het kleinste schoonste kamertje. Een mens zou er trek van krijgen.

Vooruit, voortaan zal ik altijd de bril omhoog zetten en daarna mijn handen wassen. Tevreden?

Posted: November 19, 2011 08:27 AM (263 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .