logo-bns-app.png« Snor je gestolen camera weer op | Index | Da's heul gin hoogwoater! »

January 06, 2012, by Léon Krijnen

Warm twintigste Kever Winter Festijn   

veeweewinter.jpg

Weer of geen weer, sneeuw, regen of overstromingen: komende weekeinde is er weer weer een Kever Winter Festijn in het Autotron in Rosmalen. Voor de twintigste keer, dit jaar op zaterdag 7 en zondag 9 januari.

Sommige cabriolets en wat zeldzamer exemplaren staan zelfs in deze tot nog toe veel te warme winter toch in de winterstalling. Anderen blijven altijd dapper door weer en wind, sneeuw en ijzel ploeteren: Kevers.

De luchtgekoelde Volkswagens, die zolang ze bestaan een reputatie hoog te houden als het om altijd starten gaat. Al staan ze onder water, als is het plus vijftig of min vijftig: een oude Kever start. Altijd.

Het is een traditie geworden die ieder jaar enkele duizenden Kever-liefhebbers trekt. Het hele weekeinde kunnen ze terecht op de onderdelenmarkt. Voor nieuwe en gebruikte onderdelen, complete professioneel afgebouwde motoren, of zeldzame hebbedingetjes. Er zijn standhouders uit heel Europa die ook al dan niet gerestaureerde Volkswagens te koop aanbieden.

Op zondag is er de grote luchtgekoelde Volkswagenshow. Die dag zijn er enkele tientallen auto's te bewonderen die zo origineel dan wel zo speciaal mogelijk zijn gerestaureerd. Vrijwel alle modellen van de Kever worden tentoongesteld, maar ook Karmann Ghia's, de 411 en 412's, VW Porsche 914's, Regina's en Dragsters. Ze strijden allemaal mee om de prijzen in de verschillende categorieën, die op zondagmiddag worden uitgereikt.

Om de mooiste prijs van de dag doet iedere bezoeker automatisch mee: een kant- en klare totaal gerestaureerde Kever. Die wordt meteen na de prijsuitreking van de show onder de bezoekers verloot.

Voor wie van plan is om de kinderen mee te nemen: draaimolen en springkussen staan in de kinderhoek op het bordes van het Autotron. Verder is er een Volkswagen clown die de kinderen schminkt en kunnen er de hele dag afbeeldingen van Volkswagens ingekleurd worden.

Kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang, 4 tot en met 11 jaar € 5,-, volwassenen € 12,50

Posted: January 6, 2012 11:05 AM (313 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .