logo-bns-app.png« Mijn Facebook verjaardag | Index | Megaupload gedeeltelijk legaal? »

January 22, 2012, by Léon Krijnen

Volgende stap: stoelen klaar   

stoelen-dorus.jpg

Volgende stap in het project wedergeboorte Dorus: de stoelen zijn klaar. Goede en snelle service van Remko van Klaassens Customs in Mierlo: vorige week vrijdag afgeleverd, vandaag klaar.

Het zijn lekker zittende stoelen die ik ooit voor 150 gulden bij sloper Van de Mosselaar in Dongen opgehaald heb. Ze kwamen dacht ik uit een Ford Sierra van de halverwege de jaren tachtig. De rode bekleding vloekte nogal bij het nieuwe blauw-zwarte kleurenschema van Dorus, dus maar in passend zwart laten bekleden.

In Doesburg gaat de komende week de versnellingsbak er uit om de tandwielen en er een langere na te lopen en er eventueel een langere 4e versnelling in te zetten: met maar 2000 toeren rustig cruisen op de snelweg.

Of dat nodig is: geen idee. Ik weet niet welke bak er bij de ombouw in 1984 in gezet is, die van de donor Kever of die van de donor voor de motor, een Type 3 1600. Ik weet alleen dat ie de keien uit de straat trok en bij volgas uit de teller liep, en die ging tot 140.

Dus misschien was die bak qua verhoudingen al optimaal, maar het kan na een kilometer of 400.000 geen kwaad om hem even open te maken om te kijken hoe het er van binnen uitziet.

Of misschien wel veel meer kilometers: die 400.000 heb ik er tussen 1986 en 2010 zelf mee gereden, maar de donors waren allebei van 1969. Geen idee wat het boeltje in de eerste 17 jaar gedraaid heeft.

Wordt - zoals altijd - vervolgd.

Posted: January 22, 2012 09:04 PM (254 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .