logo-bns-app.png« Mijn beetje foute oudoom | Index | Aan de slag met Google Drive »

April 29, 2012, by Léon Krijnen

Groot en klein dierenleed   

uiltje.jpg

Groot en klein dierenleed bij een ochtendwandeling langs Mark en Mastbos. Richting Zeven Heuveltjes lag een paard dood te gaan na een misstap of een hartaanval. Brandweer erbij, paardenmensen en voorbijgangers in de stress. Ik had geen zin om daar voor papparazzi te spelen, dus geen foto gemaakt.

Deze wel; een jong uiltje onder aan een boom bij de ingang van het weggetje naar de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Mark. Daar waar momenteel iedere dag veel mensen komen kijken naar het paar ooievaars dat zich daar gevestigd heeft.

Een groep wandelaars op leeftijd bewaakte het uilskuiken. Terwijl pa ooievaar minder dan vijftig meter verderop op zijn gemak allerlei snacks liep in te slaan. Kikkers, wormen, insecten, eieren van weidevogels, mollen, jonge vogels; het gangbare menu van een ooievaar.

Uivers zijn bepaald bepaald geen vegetariers en een jong uiltje past ook wel in dat dieet.

Gelukkig bleek nummer 114 al gebeld, u weet wel, het nummer van de Dierenpolitie. Die hadden beloofd een dierenambulance af te vaardigen. Het is maar dat u weet als het de komende maanden in de aanloop naar de verkiezingen weer over de Animal Cops gaat.

Posted: April 29, 2012 01:13 PM (189 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .